Wandeltripje Zeeland
Wandelen in Philippine en Kloosterzande

 

 

Klik op de plaatjes om de routes in Google Earth te bekijken
Klik
hier en hier voor een gewone uitvergroting van de plaatjes

 

 

 

  Mijn derde tripje in de tweede serie van provincietochten ging naar Zeeland, Zeeuws-Vlaanderen om precies te zijn. Ik had dit tripje gecombineerd met 15 september, de verjaardag van Rob. Die had zo'n hekel aan verjaardag vieren dat hij altijd van huis wilde zijn, een traditie die ik nog steeds in ere houd! Helaas werden er precies voor de dagen dat ik op pad zou zijn weer eens tropische temperaturen voorspeld, ik besloot om het dus maar bij korte tochtjes te houden!  

 

Voor de eerste dag heb ik gekozen voor een Groene Wissel vanuit Philippine. Volgens de beschrijving kwam je daar door natuurgebied de Braakman, en ik had goede hoop dat er dus redelijk wat schaduw op het parcours zou zijn. Nou, dat was er in dat natuurgebied ook, zelfs een stukje bos, maar verder op de route werd het toch wel heel erg warm! Ik was dan ook echt blij met deze tocht van “maar” 14 km. In de warmte vond ik dat meer dan genoeg, zeker omdat de route, tegen mijn verwachting is, veel over onverharde paden ging.  

 

  Mijn B&B voor dit keer was wel weer een schot in de roos! Ik had geboekt op het schip De Black Pearl en dat was inderdaad een pareltje, van alle gemakken voorzien, heel gezellig en o zaligheid, overal airco aan boord! Mijn “hut” was klein, maar met eigen sanitair en 's avonds heb ik in gezelschap van de gastheer en -vrouw en medepassagiere Marleen buiten op het terras van koffie en een schitterende zonsondergang zitten genieten.

 

Voor de tweede dag had ik een Groene Wissel in Kloosterzande uitgezocht, langs natuurgebied De Grote Putting en ook een stuk langs de Westerschelde. Deze route was ook 14 km, maar ik had zelf eventueel een verlenging naar 24 km gemaakt. Ik heb het echter bij de korte route gehouden, omdat ik dit weekend erg veel last van m'n rechterbeen heb gehad. Ondanks dat heb ik van de route genoten en ik was blij dat ik vandaag wat meer op asfalt liep, veel beter voor m'n been, en de temperatuur was ook een stuk beter dan gisteren!  

 

Al met al is dit weer een heerlijk tripje geweest, alleen die pijn in m'n been gooide roet in het eten. Donderdag terug thuis ben ik ermee naar de dokter geweest, ik zit nu in een pijnstillingstraject van Paracetamol en Voltaren en er zijn foto's gemaakt van m'n rechterheup. Op het moment dat ik dit verslag maak is daar nog geen uitslag van, maar na anderhalve dag pijnmedicatie is de pijn inderdaad een stuk draaglijker. Ik mag er voorlopig gewoon alles mee doen, maar voor m'n eigen gevoel zitten afstanden langer dan 20 km er even niet in!

 

 

Klik op de plaatjes hieronder voor de fotoverslagen.

Dag 1

 

Dag 2

 

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!