Wandeltripje Noord-Brabant
Wandelen in Middelbeers en Diessen

 

 

Klik op de plaatjes om de routes in Google Earth te bekijken
Klik
hier en hier voor een gewone uitvergroting van de plaatjes

 

 

 

  Het tweede provincietripje in de nieuwe serie alweer! Eigenlijk zou ik verleden week al gaan, maar toen de hittegolf bleef voortduren heb ik contact opgenomen met de B& waar ik zou overnachten en gelukkig kon ik mijn reservering een weekje opschuiven. De temperaturen voor deze dagen (donderdag en vrijdag dit keer) zouden ook nog hoog zijn, maar gelukkig niet meer tropisch. Dus zo toog ik met een week vertraging naar Noord-Brabant.  

 

Voor de eerste dag heb ik gekozen voor de Landschotse Heidetocht vanuit Middelbeers, de hei staat nu immers prachtig in bloei. En mooi was het zeker, ik heb volop foto's lopen maken en lekker lang over 19 km gedaan. Ook al omdat het toch nog heel warm is geweest, er was weliswaar weinig zon, maar het was klam en vies broeierig. Al met al best een pittig tochtje dus, vooral ook omdat ik natuurlijk veel door de bossen en over het (heide)zand heb lopen banjeren.

 

Ik heb overnacht bij B&B Bij Jans in Hilvarenbeek, zowaar een heel bedrijfje. Er waren meerdere kamers en ik had een vrij luxe kamer met eigen douche en toilet. Het was heerlijk koel op de kamer en er stond ook een ventilator, dus ik heb best goed geslapen ondanks de warmte. En toen ik 's avonds een ommetje naar het dorp maakte werd ik getrakteerd op een schitterende avondlucht, zelden zo mooi gezien! Helaas had ik geen camera bij me, dus kon ik alleen foto's maken met m'n phone.  

 

Voor de tweede dag stond er een track een track in de omgeving van Diessen op het programma, een plaats die een nostalgisch tintje voor me heeft. Dat was eigenlijk de allereerste echte vakantie van ons als jong gezinnetje. Ik was 4 jaar en broertje Henk was nog een bolrond babytje. Veel weet ik me niet meer te herinneren van die vakantie, behalve dat de keukengordijntjes in de fik vlogen, dat heeft blijkbaar diepe indruk op me gemaakt.

 

  En dit was een schitterende route, voor liefhebbers van bos en zand, en vooral van heel erg onverhard…… Dus absoluut niet mijn favoriete parcours, maar gelukkig waren er toch een paar plekjes waar ik om me heen kon kijken en verder heb ik genoten van de tekenen van de naderende herfst. Overal besjes, eikeltjes, ruwe bolsters en paddenstoeltjes. Wel jammer dat het vandaag weer enorm warm was, na een regenachtige start van de dag liep de temperatuur al gauw weer op naar toch weer 30.

 

Beide dagen heb ik afgesloten met een heerlijk ijsje en als “diner” in Hilvarenbeek heb ik een paar broodjes gekocht, ik had dit keer geen zin om in een restaurant te gaan eten. Al met al is het weer een leuk tripje geweest, maar ik denk toch dat ik voor de volgende tripjes weer op zoek ga naar fietsroutes. Ik doe echt m'n best om het leuk te vinden, maar al dat geploeter door mul zand en gestruikel over boomwortels is nou eenmaal niet mijn ding! In september staat Zeeland op het programma, Zeeuws-Vlaanderen dus lekker lang, recht en plat asfalt, heb er nu alweer zin in.

 

 

Klik op de plaatjes hieronder voor de fotoverslagen.

Dag 1

 

Dag 2

 

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!