Wandeltripje Limburg
Wandelen in Malden en Cuijk

 

Malden

 

Cuijk

 

Klik op de plaatjes om de routes in Google Earth te bekijken
Klik
hier en hier voor een gewone uitvergroting van de plaatjes

 

 

 

  Die serie wandeltochten in alle provincies uit het Parkinsonboekje is me zo goed bevallen dat ik heb besloten een tweede serie te gaan lopen met tochten die ik zelf uit heb gekozen. En dan in alle provincies twee dagen te gaan lopen met een overnachting ertussen. Dan heb ik dit jaar ondanks alle corona-ellende toch een beetje het idee om op vakantie te zijn! En als eerste was weer de provincie Limburg aan de beurt.  

 

Ik ben wel helemaal in het noorden van Limburg geweest, in de omgeving van Mook en tijdens het wandelen heb ik ook veel in Gelderland en Brabant gelopen, dus eigenlijk was het meer een Drie-ProvinciŽn-Uitje dan een Limburgs uitje. Maar goed, dat maakt niet uit, ik heb ervan genoten en dat is het belangrijkste!

 

Het waren wel twee heel verschillende dagen, voor de eerste dag werd wat slechter weer voorspeld en daarvoor heb ik een fietsroute uitgezocht over de Mookerhei en langs de Mookerplas. Fijn over verharde fietspaden wandelen en niet in de regen door plassen en over modderpaden. Maar uiteindelijk viel het weer best mee, tot 12 uur is het droog geweest en ook daarna vond ik de regen wel meevallen. Leuk dat ik op deze dag langs heel veel bekende plekjes van de 4Daagse kwam!  

 

Ik heb overnacht in Herberg 't Zwaantje, en tot mijn verrassing lag dat langs het parcours van de 30 km op donderdag, op de Biesselt, vlak voor je Groesbeek binnenkomt. Ik had een mooie kamer, een heerlijk ligbad, een prima bed en ik kon 's avonds voor het eten iets kiezen van de kleine kaart zodat ik niet in m'n uppie een grote maaltijd in een restaurant hoefde te eten. Ik heb heerlijk geslapen en ook het ontbijt de volgende ochtend was super-de-luxe. En ik werd wakker met stralende zonneschijn!

 

  En inderdaad is de tweede dag een dag vol zon geworden, met af en toe wat wolkenvelden. Deze route was wel een echte wandelroute, Cuijk-Gennep-Cuijk, en ik heb dan ook veel onverhard gelopen. Maar de omgeving was zo mooi, en de afstand was niet zo heel erg lang, dat ik dat dit keer niet erg vond. Hoewel een lange grove kiezelweg me wel deed verlangen naar een stukkie asfalt…… Ook vandaag bekende plekjes van de 4Daagse maar niet zoveel als gisteren.

 

En na afloop weer terug naar huis natuurlijk, dit eerste tripje van m'n nieuwe provincie-serie is me prima bevallen en ik heb inmiddels alweer een overnachtingsplekje uitgezocht in Noord-Brabant, nu nog leuke routes opzoeken. Ik ga van deze tochten geen heel uitgebreide tekstverslagen maken, tenzij er iets heel bijzonders is gebeurd, maar natuurlijk wel de nodige foto's, die vertellen immers het verhaal vaak beter dan woorden!

 

Klik op de plaatjes hieronder voor de fotoverslagen.

Dag 1, Malden

 

Dag 2, Cuijk

 

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!