De Virtuele Monumentenrace
rondom het Brielse Meer

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Na de geslaagde virtuele Bevrijdingsrace stond er een tweede soortgelijke tocht op het programma, de virtuele Monumentenrace. Ook hiervoor had ik ingeschreven en op 28 juni was het dan zover. Bij “monument” denk ik altijd direct aan Het Monument op de Afsluitdijk en ik zou die ook beslist voor deze tocht uitgezocht hebben, maar helaas is de Afsluitdijk nog steeds afgesloten voor fietsers en voetgangers.

 

Ik herinnerde me echter een soortgelijk monument hier veel dichterbij in de buurt. Het monument ter ere van de afsluiting van de Brielse Maas! Ik had dat stuk ooit gelopen tijdens mijn 40 van Voorne, maar die vond ik voor nu te lang qua afstand. Met behulp van afstandmeten.nl en MapSource tekende ik een korter rondje in, vanaf restaurant Breezze helemaal rondom het Brielse Meer. Dat zou iets van 24 km zijn, helemaal perfect dus!

28 juni was een zondag, en de eerste echt koele dag na een week met temperaturen tot boven de 30°. Niks voor mij en ik heb in die week ook niet meer gedaan dan de Avond4Daagse Home Edition, waarbij ik 's morgens liep en de afstand beperkte tot 5 km. Maar voor deze zondag werd dus koel weer voorspeld, met af en toe een bui en veel wind. Nou, die wind stond er zeker, maar met de buien heb ik mazzel gehad, geen spat regen, alleen mooie donkere luchten!

 

Op de route kwam ik naast het monument voor het sluiten van de dijk ook nog langs het monument de Stenen Baak met de bijbehorende kanonnen, en natuurlijk door Brielle, dat als vestingstadje als geheel een monument is. Ook kwam ik langs het Vrijheidsbos, of dat echt een monument is weet ik niet, maar ik vond het toch wel mooi passen in het kader van de tocht. Bij al deze plekken heb ik in ieder geval even een selfie gemaakt, als een soort bewijs voor mezelf dat ik de tocht echt gelopen heb.  

 

En last but not least heb ik onderweg twee maal heerlijk kunnen rusten op een terrasje. De eerste keer in de Kruiningergors, bij Candy Wendy, waar ik de verleiding van een vitrine vol (roze) gebak niet kon weerstaan. En de tweede keer op een terrasje aan het water in Brielle, bij café Dixi. En na afloop was Breezze open en kon ik daar van een heerlijke magnum genieten. En hoewel ik de afgelopen weken ook van m'n eigen koffie en bankjesrusten heb genoten, vind ik het toch erg fijn dat de horeca weer open is!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!