Avond4Daagse Home Edition

 

     

Klik op de plaatjes voor een uitvergroting

 

 

 

  Zoals alle wandeltochten is deze tijd is natuurlijk ook de Avond4Daagse afgelast. Niet dat ik daar zoveel hinder van heb, want die liep ik toch nooit. Natuurlijk heb ik hem in mijn jeugd zes maal met school gelopen en op vakantie op Vlieland heb ik in 2007 nummertje zeven gehaald, maar normaal gesproken vind ik de Avond4Daagse veel te druk met kinderen. En daarbij ben ik totaal geen avondmens, wandelactiviteiten vind ik eigenlijk alleen maar leuk als ze 's morgens (of midden in de nacht) starten!

 

Maar nu kwam ik op Facebook de Avond4Daagse Home Edition tegen! Volgens het gebruikelijke concept om in eigen omgeving te lopen. Je kon online inschrijven, voor de medaille betalen en dan kon je een app downloaden die je dan iedere dag een route vanuit huis (of vanaf waar je dan ook bent) zou geven. Een eigen route lopen kon ook, begreep ik. En dit leek me toch wel weer leuk, gewoon je eigen tochtje doen, zonder dat je omringd wordt door hordes kinderen!

 

Je kon tot eind augustus meedoen, en je hoefde zelfs geen 4 dagen aangesloten te lopen, maar als je eenmaal begon werd wel van je verwacht dat je de 4Daagse binnen twee weken af zou ronden. Omdat je via een app liep, had ik verwacht dat er iets van controle zou zijn, dat je je routes in moest sturen of zo, maar tot mijn verbazing lag al vrij snel de medaille in de bus. Nou, dan moest het er ook maar gelijk van komen en ik zocht de week van 22 juni uit, dan zou ik van dinsdag t/m vrijdag gaan lopen.  

 

Die app bleek nou zachtjes gezegd niet zo'n succes. Ten eerste kreeg je maar drie routes, wat ik wel een beetje gek vind als je een 4Daagse loopt, en ten tweede kon hij in Rozenburg maar welgeteld één route van 10 km vinden! Nou is het inderdaad wel lastig om op dit kleine eiland vier routes van 10 km te verzinnen zonder dat je vaak hetzelfde stuk loopt, en mede doordat ze precies in deze week een hittegolf voorspelden, besloot ik om voor de 5 km te kiezen. Wereldprestatie, 4 x 5 km!

 

  De eerste dag heb ik me nog redelijk aan dat “avond” gehouden en ben ik om 16.00 uur gestart, maar de andere dagen werd het nog heter en ben ik 's morgens vroeg gaan lopen, lekker in de ochtendkoelte! Op dag 1 en dag 4 heb ik een eigen route gekozen en dag 2 en 3 heb ik de app een route laten berekenen.

 

Op dag 2 sloot ik echter per ongeluk de app halverwege af en toen ik hem opnieuw opende was de geplande route foetsie. Het stuk wat ik al gelopen had was wel opgeslagen, dus de tweede helft heb ik via eigen route gelopen en later thuis de plaatjes van de route aan elkaar geplakt. Gelukkig deed m'n Garmin horloge wel gewoon wat ie moet doen en had ik toch de complete route.

 

Al met al heb ik het best wel naar m'n zin gehad, ik heb bewust op wat andere plekjes gewandeld dan normaal en ook de app gaf een paar “anders dan anders” stukjes te lopen. Vrijdag zat het er dan op, ik had 4 dagen ruim 5 km gewandeld, dus mocht ik trots mijn medaille omhangen. Selfietijd! Als ze deze doe-het-zelf optie standaard in de Avond4daagse in gaan bouwen, dan zal ik hem vast nog wel eens vaker gaan lopen, anders is dit een eenmalige gebeurtenis geweest.  


O ja, de foto's in het album zijn gemaakt met m'n phone, voor die 5 km heb ik niets meegenomen, alleen m'n phone dus, voor de app en de foto's, en een flesje water.

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!