De mooiste routes in 12 provincies
Overijssel: De Pannenkoekroute

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  En dan is Overijssel aan de beurt uit het fietsrouteboekje van het Parkinsonfonds, de laatste van de tochten die ik in ťen dag zal lopen. De routes in de noordelijkste provincies doe ik in twee dagen met een B&B ertussen. De Overijssel-route start in Raalte, welbekend als startplaats natuurlijk van de Sallandse Wandel4Daagse die ik al zes keer liep. Aan de ene kant wel jammer natuurlijk dat deze route over bekend terrein gaat, maar aan de andere kant ook wel leuk om bekende plekjes nu eens in de lente te zien en niet in de herfst!

 

De lange rit gaat voorspoedig, ik ben vroeg vertrokken en er is niet veel verkeer op de weg. En ik heb natuurlijk een grote thermosbeker koffie om in de auto op te drinken. Ik parkeer Kiaatje op de grote parkeerplaats waar anders altijd de grote witte tent staat en zie gelukkig bijtijds dat ik op een gedeelte sta met een maximum parkeertijd van 2 uur! Er is ook plek genoeg in de vrije ruimte, dus ik verplaats Kiaatje toch maar even, een bekeuring zou zonde zijn, toch?

En dan ga ik op pad, eerst een stukje door Raalte natuurlijk, waarbij ik bekende dingen op de foto zet, zoals het beeld van die gifgroene hond, en verderop kom ik langs het mooie oorlogsmonument, dat ik nu een keer zonder tegenlicht op de foto kan zetten! Via een heleboel buitenwijken, waarbij ik Raalte uit en weer in ga (en een leuk plaatsnaambord spiegelend in het water kan fotograferen), kom ik dan weer in mijn geliefde Salland.

 

Hoewel het heerlijk wandelweer is, is het niet zo mooi als het de laatste weken vaak het geval is geweest, wolken en blauwe lucht wisselen elkaar af, en soms komt er een heel dreigende lucht aanzetten. Gelukkig blijft het in de meeste gevallen bij dreigen, ik heb maar heel eventjes een buitje gehad. Wel ben ik over het algemeen blij dat ik toch nog maar m'n dikke jack heb aangetrokken, in het zonnetje is dat af en toe warm, maar de meeste tijd toch wel lekker!  

 

Deze route heet de “Pannenkoekroute”, omdat je langs een paar landwinkeltjes komt waar je ingrediŽnten voor pannenkoeken kunt kopen. Helaas zijn deze dicht (nou ja helaas, ik was toch niet van plan om met meel te gaan lopen sjouwen), maar de biologische winkel Overesch is wel open! Samen met een koffie-to-go in Heino, maakt dat, dat ik vandaag toch aan m'n natje en droogje toe ben gekomen. De koffie in Heino heb ik op een bankje bij de kerk op zitten drinken en in Overesch heb ik een zalige koek zitten eten op een stoeltje buiten de winkel. Wel ziet alles er heel anders uit, nu er geen drommen wandelaars lopen!

 

  Ook kwam ik langs het Summercamp Heino, daar ben ik samen met Elly overheen gewandeld tijdens de SW4D, en ook nu ben ik er even een kijkje gaan nemen. Het vliegtuig hangt nog steeds tussen de bomen en de grote beer staat er ook nog steeds. Selfietijd dus! En ook een midgetgolfbaan met felgekleurde banen vind ik erg leuk, zover ik kan zien zijn het wel de officiŽle banen, leuk, heb ik vroeger best veel gedaan, met voor iedere baan een ander balletje, en soms ook een andere stick!

 

Bijna op het eind krijg ik dus die eerder genoemde bui op m'n kop en bij een schaap met lammetjes heb ik onder een groepje hoge bomen even staan schuilen, gelukkig onweerde het er niet bij! Daarna was ik al snel weer in Raalte, waar ik nog een paar beren op de foto heb gezet, best leuk die berenjacht voor kinderen en ik als volwassene geniet er ook van, gedeelde pret is dubbele pret!

En zo zit route nummer 9 uit het boekje er ook op. De lange weg terug naar huis gaat ook vlot, BramBram stuurt me via een andere weg dan vanmorgen, altijd leuk om een andere route te nemen en onderweg neem ik nog even een tussenstop om wat koffie te tanken. Weer thuis zit Timmy al met smart op z'n eten te wachten, altijd hongerig dat beestje!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!