De mooiste routes in 12 provincies
Utrecht: De Langs de Lek Route

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  De maatregelen rondom het Coronavirus beginnen een steeds dwingender karakter te krijgen, en het kon ook eigenlijk niet uitblijven, zondag 15 maart werd aangekondigd dat alle scholen, horeca- en sportvoorzieningen zeker drie weken gesloten zullen zijn. Vlak daarvoor, op zaterdag, liep ik nog de 6e tocht uit het Parkinsonboekje, die in Utrecht. De start was in een plaatsje, genaamd Tull en 't Waal, waar ik nog nooit van gehoord had, en ook TomTom had wat moeite met het vinden van de startcoördinaten. Maar dat lag niet aan de plaats, maar aan doorgangen die hier en daar versperd waren.

 

Maar uiteindelijk was ik dan toch op de plaats van bestemming en kon bij knooppunt 90 en een hele grote theepot behorend bij een restaurant, aan m'n tocht beginnen. Die was genaamd “De Langs de Lek Route” en daarmee is ie wel in een notendop beschreven, ik heb heel veel langs de Lek gewandeld! Maar ook kwam ik langs veel forten, waar rood-witte markering aanwezig was, ik heb dan ook het idee dat ik hele stukken van het Waterliniepad heb gelopen.

Het was heerlijk weer, regelmatig heel zonnig, maar af en toe waren er ook schitterende wolkenluchten. Er stond wederom een stevige wind, maar ik had de route zo uitgekiend dat ik die in het tweede en laatste deel van de tocht in de rug zou hebben, en dus tegenwind op het moment dat ik nog fit ben en mijn medicijnen nog volop werken!

 

Ook moest ik tijdens deze route twee maal het water oversteken met een pontje, zou ik een grote spoorbrug èn een snelweg onderdoor gaan en langs een paar sluizencomplexen en de Stuw van Hagestein wandelen. Ik kwam dus ogen tekort vandaag en dat bleek wel toen ik thuiskwam met een bomvol geheugenkaartje met foto's. De combinatie van zulk mooi weer en zulke mooie dingen onderweg maakte de keuze niet gemakkelijk.  

 

Naast twee maal een bankjesrust en een toiletstop heb ik een keer gerust in een restaurant, 't Fust in Vianen. Daar werd uitdrukkelijk gevraagd om contactloos te betalen, en je merkte dat het zeker binnen in het restaurant rustiger was dan je op zo'n mooie dag zou verwachten. De zorgen om het Coronavirus sluipen toch wel heel duidelijk de samenleving binnen!

Uiteindelijk heb ik mijn tocht afgerond met het mooie aantal van 30 km op m'n GPS en heb onderweg naar huis nog even van een heerlijk broodje tonijn genoten bij de La Place in Meerkerk. Dat zal dus voor een langere tijd de laatste geweest zijn.

En ook qua wandeltochten hink ik nu een beetje op twee gedachten. Buiten het gevaar om besmet te raken/anderen te besmetten, vind ik het eigenlijk ook een beetje ongepast om nu te gaan zitten vertellen hoe heerlijk ik van het lentezonnetje heb lopen genieten, terwijl anderen doodziek zijn, of keihard werken om Nederland nog een beetje aan de gang te houden. Ik denk dat ik dan ook voorlopig even pas op de plaats maak!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!