De Hompelvoet Route
vanuit Oostdijk

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Ik had de laatste tijd voor mijn doen erg veel georganiseerde tochten gelopen en ik wilde er graag weer eens een keer rustig op uit op een tochtje van mezelf. Omdat het de laatste tijd best veel geregend heeft, vermoedde ik dat veel wandelpaden erg modderig zouden zijn en ik besloot om weer eens een fietsroute uit te zoeken. De keus viel dit keer op Goeree-Overflakkee, een fietstocht van ca. 27 km met uitzicht op het eiland Hompelvoet.

 

Ik koos ervoor de route te starten in Oostdijk, bij de parkeerplaats bij De Kwade Hoek, dan zou ik later in de tocht door Ouddorp en Goedereede komen, waar ik aan de koffie zou kunnen. En dat pakte allemaal mooi uit, ik heb een fijne route gelopen, heerlijk van de wind en de uitzichten lopen genieten en eenmaal m'n eigen koffie gedronken op een bankje en twee maal koffie in inderdaad Ouddorp en Goedereede, de laatste met een overheerlijke punt appelgebak erbij.

 

De route was een mooie mix van duin- en polderlandschap, leuke dorpjes en een oude Schans, die ik herkende van toen ik me daar eens een keer het schompes heb lopen zoeken naar een geocache! En er waren wat bekende plekjes, omdat ik vroeger de Snerttocht vanuit Ouddorp een paar keer gelopen heb. Wel jammer dat het zonnetje er niet in slaagde om helemaal door de wolken heen te breken, maar prachtige luchten waren er wel! Kortom, ik heb heerlijk lopen genieten vandaag.  

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!