De Soepentocht van hwsv De Vierdaagsche
in Den Haag

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Nog zo'n tocht die begin van het jaar een beetje traditie is: de Soepentocht van hwsv De Vierdaagsche vanuit Madestein en Den Haag. Vroeger heette dit trouwens de Pannenkoekentocht, een naam die ik veel gezelliger vond klinken dan Soepentocht, maar ja, tegenwoordig krijg je na afloop soep, en geen pannenkoeken meer, dus de naamswijziging is wat dat betreft wel logisch.

 

Als ik 's morgens vroeg aan kom is het zowat hele parkeerterrein nog leeg, niet omdat het zo rustig is, maar omdat er zulke enorme plassen op het parkeerterrein staan dat het onmogelijk is om met droge voeten uit je geparkeerde auto te komen. Dat is al jaren zo en ik vind het bizar dat daar nou helemaal niks aan gedaan wordt! Maar goed, daar kan de wandelclub niks aan doen en ik wijk uit naar de parkeerplaats aan de overkant van de weg.

Inschrijven gaat vlot en dan kan ik op pad. De afstand laat ik nog even vaag, alle afstanden staan hier op één en dezelfde routebeschrijving, dus ik kan tijdens de tocht nog beslissen. Ik laat het afhangen van de wind, want zoals gewoonlijk gaat de tocht naar Scheveningen en door de duinen of over het strand weer terug. En ik heb al bekeken dat we op de terugweg de wind tegen hebben en dat is weer best een pittig briesje!

 

Maar uiteindelijk heb ik toch voor de 25 km (kwam uit op 27) gekozen, ik liep lekker, het was heerlijk weer met in Scheveningen en in de duinen zelfs een zonnetje, en er waren rustmogelijkheden genoeg. Iets teveel zelfs, ik vergiste me in de afstand tussen rust 1 en rust 2, dat was maar ca. 2 km terwijl ik dacht dat het veel langer was. Ik heb post 2 alleen maar toch genomen omdat ze daar van die heerlijke cake met slagroom hebben en ik traditiegetrouw daar m'n goede voornemens aan diggelen sla!  

 

Ik heb dit jaar voor het pad door de duinen gekozen, daar heb je weliswaar meer klimmetjes, maar je loopt wel een beetje beschut voor de wind. Aan het eind van het pad kom je uit in Kijkduin en daar is van de gezellige boulevard met al z'n terrasjes niets meer over. Alles wordt er verbouwd en het zal vast prachtig worden, maar op het ogenblik ziet het er een beetje troosteloos uit. Rusten op de boulevard is er dus niet bij dit jaar, en ik neem een alternatieve rust bij een sporthal annex bowlingcentrum.

Daarna gaat het weer naar Ockenburgh en zijn we bijna terug bij de start, maar de kilometers hebben we nog lang niet, dus volgt er nog een lus van ruim 6 km door recreatiegebied Madestein en De Uithof. Vroeger zat deze lus in het begin van de route en eigenlijk vond ik dat prettiger, het strand en/of de duinen op het laatst. En het weer is ook niet zo bijster meer, het is grijs en guur geworden, dus eigenlijk ben ik blij als de lus, en daarmee de tocht, erop zit! Maar al met al heb ik het toch prima naar m'n zin gehad.

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!