De Nieuwjaarsloop van Thor
in Roosendaal

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Traditiegetrouw staat op 1 januari de Nieuwjaarsloop van Thor in Roosendaal op het programma, maar dit jaar was het even onzeker. Er werd heel dichte mist voorspeld, code geel, oranje en uiteindelijk zelfs rood. En wandelen in de mist vind ik heerlijk, maar autorijden minder…… Gelukkig voor mij bleek de mist vooral in de noordelijke provincies te hangen, en zowel oudejaarsavond als nieuwjaarsochtend was het in Rozenburg weliswaar een beetje nevelig, maar zeker niet echt mistig!

 

En dus vertrok ik weer lekker vroeg van huis om om 9 uur te kunnen starten voor m'n eerste wandeltocht van 2020. Het viel me op dat er vrij veel verkeer was, meer dan ik andere jaren gewend was. Misschien toch veel mensen die voor de zekerheid zijn blijven logeren en nu bijtijds naar huis willen. Hoe dan ook, echt druk is het natuurlijk nooit, zo vroeg op 1 januari en ik was dan ook vlot in Roosendaal bij het Thorhonk.

Daar zaten al een paar bekende diehards te wachten op het vertreksein, Rolf, David en Bertus en we wensten elkaar over en weer een mooi 2020. Later voegde ook Sandra zich bij hen en ook voor haar de beste wensen natuurlijk. En uiteraard voor de mensen achter de inschrijftafel en de andere medewerkers van Thor, geweldig dat die mensen het toch maar doen, zo'n wedstrijd en tocht organiseren op Nieuwjaarsdag!

 

Ik heb dezelfde twee rondjes gelopen als voorgaande jaren, de Rozenvenwandeling van 8,5 km en de Beekwandeling van 6 km. Dan kom je uit op 14,5 km, maar omdat de parkeerplaats hier een allemachtig eind lopen is, schrijf ik toch ieder jaar zonder gewetenswroeging 15 km in mijn boekje! Beide routes waren een ietsje veranderd ten opzichte van vorig jaar, vooral bij de Beekwandeling vond ik dat een pluspunt en het hoogtepunt blijft voor mij toch de route over de lange plankieren bij het Rozenven.  

 

Tussen de twee lusjes in kom je terug op het startbureau en daar was het een drukte van belang, doordat de hardlopers op punt van starten stonden. Toch had ik vrij snel een kopje koffie te pakken, moest wel gepind worden dit keer, gelukkig heb ik altijd m'n bakpasje bij me! Ook na afloop heb ik nog een kopje koffie gedronken, daar krijg je een consumptiebon voor als “beloning”. Al met al geen duur tochtje dus!

Het was lekker wandelweer, maar helaas zoals zo vaak hier grijs en somber. Ik heb één keer in stralende zonneschijn langs het Rozenven gewandeld, dus ik weet hoe prachtig het dan is en ik vond het jammer dat het nu zo kleurloos was. Maar ja, het weer heb je nou eenmaal niet in de hand en ik was allang blij dat het droog was, en lekker koud. En zo zitten de eerste wandelkilometers van 2020 er al weer op, ik hoop dat er nog vele volgen en wens ook iedereen die mijn verslagen leest een heel fijn jaar toe.

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!