De Kersttocht van wsv Horizon
in Opwijk (België)

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  En traditiegetrouw ben ik op 1e kerstdag weer wezen wandelen bij onze zuiderburen in België. Opwijk stond weer op het programma, en daar arriveerde ik al vroeg in de morgen. Toch was het al behoorlijk druk in het startbureau, maar de inschrijving ging vlot en ook bij de bonnetjes was ik snel aan de beurt. Nog even de nodige fotootjes gemaakt, ook van de kerstman en -vrouw en na het strooien van wat foldertjes kon ik op pad.

 

De route was gelijk aan die van verleden jaar, toen liep ik in stralende zonneschijn, vandaag was het helaas somber en grijs. Gelukkig wel droog, dus de poncho en de plu hoefden niet tevoorschijn gehaald te worden. Op de route van 21 km (waren er uiteindelijk iets meer dan 20) was er twee maal dezelfde rustpost, waar ik beide keren van een kopje koffie heb zitten genieten en één maal de zogenaamde “Glühweinpost”, de naam zegt het al, daar kan je een bekertje Glühwein krijgen, maar ook gewoon een bekertje limonade.

 

Het venijn zat hem bij deze tocht in de staart, toen kregen we een klimmetje naar een kerkje voor onze kiezen, maar och, dat viel eigenlijk ook wel mee, met het inlassen van één fotomomentje was ik boven. Wel leuk dat er net een paar zonnestralen (de enige van de dag) op wandelaars bij het kerkje vielen! Na afloop heb ik heerlijk zitten smullen van drie pannenkoekjes met gele en bruine suiker en op de terugweg heeft Kiaatje gesmuld van overheerlijke benzine voor de prijs van € 1,30 per liter.  

 

Kortom, het was weer een geslaagd dagje Kerstmis vieren en ik blijf me verwonderen over de deelnemersaantallen op zo'n dag als vandaag, om 14.00 uur waren het er 1769!!! Zoveel hebben wij er met een zonovergoten Rhoonse Griendentocht nog niet in twee dagen…… Voor volgend jaar staat deze voor mij in ieder geval alvast weer in de agenda!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!