De Bloemdijken van Zuid-Beveland
vanuit Heinkenszand

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  30 november werd er een stralende zaterdag, vol met zonneschijn voorspeld. En hoewel er genoeg te wandelen was, had ik eigenlijk geen zin in een georganiseerde tocht. Ik wilde er liever rustig in m'n eentje op uittrekken en ik besloot om maar weer eens één van m'n favoriete rondjes te gaan doen: de GPS-route over de Bloemdijken in Zuid-Beveland. Ja, weer in Zeeland dus, maar vandaag ben ik niet zo heel vroeg op pad gegaan, zodat ik niet in het donker over de eilanden hoefde.

 

Dat betekende wel dat ik de zonsopkomst dit keer gemist heb, maar die had ik hier verleden keer al kunnen bewonderen, dus vond ik dat dit keer niet zo erg. En de zon heeft zich de rest van de dag volop laten zien, totdat hij aan het eind van de middag naar de horizon zakte. De route was bekend natuurlijk, maar hoe vaak ik deze tocht ook loop, het verveelt me nooit en zeker met het weer van vandaag is het hier fantastisch!

 

Ik heb gerust op de oude vertrouwde plekjes van altijd, de bankjesrust bij het Zwaakse Weel, in het infocentrum van Natuurmonumenten, de bankjesrust bij landschap De Poel en als allerlaatste de koffiestop bij de schaapskooi Schaap en Zo. Het lusje door Kwadendamme heb ik dit keer laten vervallen, eigenlijk had ik dat alleen toegevoegd voor een rust in het dorp, maar sinds Natuurmonumenten iedere dag geopend is, is dat niet meer nodig en voor de rest voegt dat lusje niet zoveel toe.  

 

Wel zag ik in de verte een molen staan en van een andere tocht weet ik dat daar een zigzagpad naartoe gaat en ik neem me voor om dat voor een volgende keer eens op te meten. Dat lusje kan dan mooi in de plaats van dat ommetje door Kwadendamme komen! Nu werd de route 2 kilometertjes korter en kwam uit op een mooie 23 km. Best lang over gedaan, maar ja, er zat ook redelijk veel onverhard in de route, ik heb heel veel lopen fotograferen en tja, vier rusten…… dat tikt aan!

 

  Al met al heb ik weer een geweldige dag gehad, volop van het landschap, de zon en de uitzichten lopen genieten en voor de zoveelste keer neem ik me voor om hier ook eens in de lente te gaan lopen, want op de een of andere manier is dat er nog nooit van gekomen. Maar wat in het vat zit, verzuurt niet zoals een oude spreekwoord zegt, dus dat komt er heus nog wel eens van!

 

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!