De Sint Nicolaastocht
in Vinkeveen

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  En dan is Sint Nicolaas weer in het land……, en dus schieten de Sint Nicolaastochten weer als paddenstoelen uit de grond, later gevolgd door de Kersttochten, de Eindejaarstochten, de Oliebollentochten, de Nieuwjaarstochten, de Lentetochten enz. enz. Maar goed, voorlopig houden we het dus bij Sinterklaas! Ook in Vinkeveen zet de goedheiligman als sinds jaar en dag voet aan de wal en ik heb daar dan ook heel wat voetstapjes in de omgeving liggen.

 

En ook dit jaar ben ik afgereisd naar Vinkeveen om daar bij de gelijknamige IJsvereniging de Sint Nicolaastocht te lopen. Het was prima wandelweer, weliswaar grijs, maar droog en met de hele dag een prachtig soort "ochtend"rood. De zon toverde van achter de wolken vandaag een prachtig licht op de wereld en dat deed me aan de dichtregels van Marsman denken: de zon wordt er langzaam in grijze, veelkleurige dampen gesmoord. Zo was het echt!

 

De route was nagenoeg gelijk aan vorig jaar, alleen zat er in het begin een stukje extra in, wat verderop werd ingehaald door een stukje af te snijden over een verschrikkelijk modderpad. En die modder was tot daaraan toe, want het was nog wel goed te belopen, maar we moesten ook diverse overstapjes over en die waren veel te hoog voor mij……., echt heel lastig om eroverheen te komen en door de modder onder je schoenen waren ze nog eens spekglad ook!  

 

Er zaten twee rusten in de 25 km, op 10 en op 14 km. Beetje onhandig verdeeld dus, maar omdat er verder geen rustmogelijkheid was, heb ik ze wel allebei benut en bij beide een lekker bakkie koffie gedaan. Verder was er uitstekend gepijld en heb ik heerlijk lopen genieten van de vele lange, rustige asfaltwegen in de route. Prima naar m'n zin gehad dus, tot volgende keer!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!