De SWO Wintertocht
vanuit Domburg

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Was ik vorige week in Westkapelle voor de Memoriatocht 40-45, deze zaterdag heb ik wederom Walcheren onveilig gemaakt en de Wintertocht van SWO gelopen. Die heb ik al eerder gedaan, één keer vanuit Grijpskerke en één keer vanuit Gapinge. Dit keer was de start in Domburg, dus dat betekende een heel nieuwe route!

 

En net als de twee vorige keren was het een geweldige route, ik liep (weer vanwege de harde wind) de 20 km en we hebben echt van alles gehad, duinen, polders, bos en strand. In de 20 km zaten twee rusten, na 7 km kwam je weer terug in het startbureau en de tweede keer na 14 km waren we te gast bij vv Oostkapelle. De 30 km liep van daaruit nog een lus van 10 km.

Het was heerlijk wandelweer, weliswaar stond er erg veel wind, maar het was volop zonnig en lekker fris. Het enige jammere aan deze tocht is dat er niet gepijld is, de routebeschrijving is weliswaar best goed, maar gaat er wel een beetje van uit dat je bekend bent in deze omgeving. En dat ben ik niet natuurlijk, zodat een kreet als “De Stenen Toko” abacadabra voor me is. Ik ben dan ook altijd blij met m'n GPS op deze tochten.

 

Maar het feit dat het zulke leuke routes zijn laat me toch iedere keer weer terugkeren bij SWO, ook vandaag heb ik weer lopen genieten en voor de zoveelste keer bedacht dat Zeeland toch wel een schitterende provincie is. Dit keer vond ik vooral het stukje door de Manteling met die grillig gevormde boompjes erg leuk. Ik herkende ze direct: ik liep daar ook met de Walcherenroute in 2008……  

 

Na afloop ben ik nog even een heerlijk sofijsje gaan halen in een snackbar naast het startbureau en in een kadowinkeltje zag ik een espressokopje van Blond Amsterdam staan , en die had ik nog niet! Dus heb ik mezelf maar even een cadeautje gegeven........ Tevreden ben ik weer huiswaarts gereden!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!