De Memoriatocht 40-45
vanuit Westkapelle

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  De eerste zaterdag van november was het tijd om weer eens een tochtje op Walcheren te gaan lopen, de Memoriatotcht 40-45 van wsv De Vrolijke Tippelaars uit Vlissingen. Zoals gewoonlijk met start en finish in Museum Het Polderhuis in Westkapelle. Dat betekent dus weer vroeg uit de veren en door de donkere polders over de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden scheuren. Mooi op tijd bij de start en parkeerplaats vlak voor de deur!

 

Ik heb het deze tocht bij de 15 km gehouden, even rustig aan doen na de toch wel inspannende Sallandse Wandel4daagse. En ook de enorme wind die er vandaag stond hielp erg mee bij het besluit op de 15 km te gaan! Vlak na de start kwam er ook nog eens een complete hoosbui naar beneden, maar gelukkig stond ik redelijk beschut achter een muur en daar heb ik de ergste regen even afgewacht.

 

De route was anders dan de andere keren dat ik hier heb gelopen, het eerste deel ging richting Zoutelande, met pittige klimmetjes door de duinen en het tweede deel ging meer door de polders. Toen brak ook de zon door en heb ik heerlijk lopen genieten van het zonnetje over de weilanden en zelfs een veld vol gele bloemetjes op de foto gezet!  

 

Er zat één rust in de 15 km, in Meliskerke, die was wel weer bekend van een vorige tocht. Daar heb ik heerlijk van een kopje koffie zitten genieten en een babbeltje gemaakt met een paar bekenden. Want dat is het leuke van vaker ver weg gaan wandelen, dan leer je ook in die omgeving de wandelaars kennen! Na 17 km was ik weer terug bij het startbureau, het was een leuke korte tocht, met heel veel wind!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!