De Evean Herfstwandeltocht
vanuit Zaanstad

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Was ik gisteren heel erg diep in Zeeland, vandaag heb ik het wat noordelijker uitgezocht en ben in Zaanstad wezen wandelen, de Evean Herfsttocht van wsv De Laatste Loodjes. Een paar jaar geleden had ik deze tocht ook al eens gelopen en toen was hij me prima bevallen. Leuk detail is ook dat zowel de start/finish als alle rustposten in verzorgingshuizen van Evean gesitueerd zijn. Verleden keer waren daar zelfs alle kopjes koffie die ik gedronken heb gratis……

 

Het was net zo'n grijze dag als gisteren, maar gelukkig was het wel veel droger. En op sommige stukjes heb ik zelfs een beetje zon gehad! Op de 25 km bleken er maar liefst vier rusten te zijn, drie daarvan heb ik benut, bij de vierde ben ik alleen wezen stempelen. En de koffie was nu (eigenlijk wel logisch) niet meer gratis, maar nog steeds voor een schappelijk prijsje verkrijgbaar. En van de rusten was in het Evean complex waar de start was van de Kalverpoldertocht, dus ik heb ook weer wat bekende plekjes terug gezien.

 

Ook leuk was het stukje over de Zaanse Schans, nu van een heel ander punt binnengekomen, dus dat zag er anders uit dan ik bij de Kalverpoldertocht gewend was. En hoewel vroeg op de ochtend was het zelfs nu al druk met toeristen…… Voor de rest vond ik de route eerlijk gezegd een beetje teveel door de bebouwde kom gaan en ik was dan ook blij met ieder stukje waar ik van het uitzicht kon genieten! Maar ondanks dat heb ik het toch wel naar m'n zin gehad, een heerlijk wandelweekend zit er weer op!  

 

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!