De Wereldhaventocht
in Rotterdam

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Na de tocht van gisteren in Rijswijk, met vele jeugdherinneringen, stond voor vandaag de Wereldhaventocht op het programma, in Rotterdam dus. Eigenlijk vind ik een tocht als deze te druk, maar terugzoekend op m'n website zag ik dat het maar liefst vijf jaar geleden was dat ik deze tocht liep! En dus vond ik het wel tijd om dat een keertje te herhalen, want Rotterdam is en blijft een prachtige stad natuurlijk. Wel besloot ik om de relatief korte afstand van 17 km te lopen, op zo'n afstand vind ik de drukte nog wel te behappen.

 

Om parkeerproblemen te vermijden ben ik naar Hoogvliet gereden en heb van daar af de metro genomen. Op het Marconiplein uitstappen en dan nog een paar honderd meter lopen. De start was weer in de bekende speeltuin BoTu en daar was ik snel ingeschreven voor de 17 km. Voor de zekerheid heb ik de routebeschrijving van de 22 km ook meegenomen, maar eigenlijk wist ik al wel zeker dat ik het bij 17 km zou laten.

En ondanks de drukte zo hier en daar op de route heb ik het vandaag toch weer prima naar m'n zin gehad! Het parcours was leuk, ik heb heel veel dingen gezien en beleefd en het weer was op een enkel buitje na prima te noemen, als het zonnetje scheen was het zelfs warm genoeg om zonder jas te lopen. Ik heb onderweg twee maal gerust, de eerste keer vlakbij de kubuswoningen en de tweede keer voordat ik de Erasmusbrug op ging.

 

Waar ik allemaal geweest ben? Teveel om op te noemen, langs en door Delfshaven, langs de Noorse Zeemanskerk en de Kunsthal, bij het Maritiem Museum waar ik even van de route afgegaan ben om Zadkine te fotograferen, het Witte Huis, de Kubuswoningen, de Willemsbrug, de Hef, de Zwaan, het Kindermonument, de Veerhaven, de Parkhaven en de Sint-Jobs Haven, het Poortgebouw, het Slavernijmonument, het standbeeld van Piet Hein en tenslotte door het Dakpark terug naar de finish.  

 

Ik ben lekker lang onderweg geweest, want ik heb natuurlijk vaak stil gestaan om dingen te bekijken en tempo maken zat er op de drukke route niet echt in. Ook heb ik natuurlijk heel veel foto's gemaakt, en in dit geval laat ik al die puur Rotterdamse plaatjes dan ook maar het verhaal vertellen.

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!