Knooppunten op Voorne-Putten
Duinen & Valleien

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Ziezo, na die inspanningen tijdens de 100 van Leeghwater heb ik mezelf even een weekje rust gegund. Voor het eerst sinds jaren had ik weer eens een (grote) blaar gelopen, pal onder m'n linkervoorvoet en ook had ik een dikke en stijve linkerenkel. En ik heb geslapen……… niet normaal meer, ik maakte echt nachten van 9 en 10 uur, en zelfs eentje van 11 uur! Kan toch wel merken dat die tocht een behoorlijke impact op m'n lichaam heeft gehad, ik ben tenslotte geen 20 meer!

 

Maar zondag begon het toch weer te kriebelen en ik besloot tot een kort tochtje. Eigenlijk had ik zaterdag al in Ouwerkerk willen lopen, maar door die stormachtige wind heb ik daar verstek laten gaan. Maar zondag was de wind aardig gaan liggen, er scheen af en toe een zonnetje en de temperatuur was prima. Dus toog ik naar Rockanje voor de laatste van 10 thema-knooppuntenwandelingen op Voorne-Putten, Duinen & Valleien geheten.

En de naam zegt het al, ik heb heel veel door de duinen gelopen, afgewisseld met stukjes bos. Dat klinkt niet helemaal als mijn ding, dat klopt, maar och, het was maar 14 km en dan vind ik dat wel leuk. En er waren weer ontzettend leuke paadjes uitgezocht, onder andere een heel smal kronkelend paadje dwars door de wildernis, waar prachtige bloemetjes bloeiden, echt genieten! En zo af en toe zat er een klein stukje asfalt in de route met mooie doorkijkjes over weilanden. En, misschien heel gek zo half augustus, maar ik kreeg al een beetje een herfstgevoel, ik zag bramen, dennenappeltjes, afgevallen eikeltjes en verkleurde blaadjes. Heerlijk, ik hou van de herfst!

 

Natuurlijk ging de route ook een paar keer door het gebied van de Schotse Hooglanders en de eerste twee passages lieten die zich niet zien, maar bij de derde doorgang was het raak: een hele kudde hield zich op rondom een knooppuntenpaaltje. En toen was ik wel blij dat ik ook de track in m'n GPS had, ik hoefde in ieder geval niet helemaal naar het paaltje te lopen om te zien waar ik heen moest. Met een omtrekkende beweging passeerde ik de kudde, ik ben toch altijd voorzichtig bij die grote beesten!  

 

Er zat vandaag geen horeca in de route, dat had ik al van tevoren bekeken, en dus had ik een thermoskannetje koffie meegenomen en heb ik tweemaal een bankjesrust ingelast. De tweede keer in het gezelschap van een (echt)paar met een hond die lekker in het zand lag te rollen. Want ja, dat heb ik vandaag wel heel veel gehad: zandpaadjes! Gelukkig had ik redelijk zanddichte schoenen aan, want op zand in m'n sokken zat ik met een net genezen blaar niet echt te wachten.

Maar zowel m'n voet als m'n enkel hielden zich goed, ik had ook geen last van m'n rug, dus lijkt het erop dat alle pijntjes weer verdwenen zijn en dat ik er weer tegenaan kan! Niet meer met deze serie knooppuntenwandelingen, die heb ik nu alle tien gehad, maar er staat nog genoeg op het programma, nog twee Grensparkwandelingen, etappes van het Zuiderzeepad en De Loop langs de Hunebedden, natuurlijk de nodige georganiseerde tochten en niet te vergeten eind augustus de KM in Wouterswoude!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!