Grensparkwandeling 4
in Reusel

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Tja, en dan gaat het toch niet lukken om alle acht de grensparkwandelingen te lopen. Verleden week heb ik na de vermoeiende “Drentse 3Daagse”, bestaande uit de tocht in Gieten en de twee lange dagen langs de hunebedden, besloten om op dinsdag niet naar Valkenswaard te gaan. Ook al niet omdat er erg warm weer werd voorspeld. De daarop volgende dagen met recordtemperaturen van boven de 40° moest ik er zelfs niet aan dènken om te wandelen!

 

Maar de 30e juli was het gelukkig een beetje koeler, hoewel voor mij nog wel aan de warme kant en dit keer ben ik heel vroeg gestart. Het zwembad in Rozenburg is namelijk 6 weken gesloten op de maandag, dinsdag en zaterdag, dus schiet mijn zwemmen op dinsdag er even bij in. En dus was ik nu lekker vroeg in Reusel, kon nog vlakbij parkeren en een praatje maken met Arie den Hartog.

De route van 17km bleek vandaag een stukje langer te zijn: 20 km. Navraag leerde dat er een stukje aan de route geplakt was in verband met een natuurgebied dat niet altijd toegankelijk is. Nu wel, en dat wilden ze ons niet onthouden. Maakt natuurlijk niet zoveel uit, maar ik had het leuk gevonden om al deze tochten 17 km te lopen, maar goed, zo erg is dat nou ook weer niet. Overigens bleek de route na afloop bijna 23 km te zijn……

 

En hoewel het vandaag weer erg veel door de bossen ging, heb ik het toch wel naar m'n zin gehad. We liepen ook stukjes over de hei en zelfs in het begin over wat boerenland en later toen het wat warmer werd, was de schaduw in de bossen best lekker. Door de aanhoudende droogte van de afgelopen tijd staat er al wel veel bomen in mooie herfstkleuren te pronken, vreemd hoor, zo eind juli! Ook heb ik al de nodige paddenstoelen gespot, en dat kan toch niet door de droogte komen, lijkt me!  

 

Er zaten ook wat bekende stukjes in de route, we kwamen weer langs de Stenen der Zaligheden, en ook langs de nagebouwde Dodendraad. En we liepen een stukje in België, ik heb twee grenspalen en een groot bord “Vlaanderen” op de foto kunnen zetten. Een heel avontuur apart was de smalle doorgang door een maisveld, waarna we uitkwamen bij een grote akkersproeier. Ik dacht er op tijd langs te komen, maar rekende mis en kreeg de volle lading water over me heen. En eigenlijk was dat best lekker verfrissend!

 

  We konden vandaag maar liefst drie keer rusten, iedere keer bij dezelfde post, waar tussendoor we dus een paar lusjes liepen, onder andere door het natuurgebied Reuselse Moeren, waarvoor de route dus langer gemaakt was. Een mooi gebied, maar een wel erg hobbelig pad, ik heb heel veel naar m'n voeten moeten kijken vandaag! Gelukkig heb ik nog wel meegekregen dat de hei inmiddels schitterend in bloei staat!

 

En toen was ik weer terug bij start en finish bij D'n Ouwe Brandtoren, en dat bleek dus een uitkijktoren te zijn……. Door de warmte had ik er eigenlijk niet zoveel zin meer in, maar ja, wanneer kom ik hier nou weer? En dus ben ik als uitsmijter toch maar even naar boven geklommen en heb daar van het mooie uitzicht genoten! En zo zit ook mijn vierde Grensparkwandeling erop, er komen er nog drie, waarvan ik er in ieder geval nog twee wil lopen.

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!