Grensparkwandeling 3
in Bladel

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  En op dinsdag 16 juli was het alweer tijd voor de derde Grensparkwandeling in de serie van acht! Na eerst lekker een uurtje gezwommen te hebben toog ik naar Bladel, waar dit keer de start zou zijn. Lekker na de files rijden en dit keer heb ik zelfs helemaal geen vertraging gehad. Rond 10.30 was ik bij het startbureau en daar heb ik eerst even een broodje gegeten en een kopje koffie gedronken, ik had inmiddels trek gekregen!

 

Snel ingeschreven en een beetje verbouwereerd naar de routebeschrijving gekeken. Daar stonden alleen maar pijlnummers op, met de onderlinge afstand, en alleen maar “afslaan naar links”, “afslaan naar rechts”, “rechtdoor”. Het zou een prima systeem zijn als de pijlen zelf ook genummerd zouden zijn, maar er stond nadrukkelijk bij dat dat niet het geval dus. Ik vreesde dat ik bij nummer zeven al de draad kwijt zou zijn……..

Bij de start stond vermeld dat de afstanden met verschillende kleuren zouden zijn gepijld, blauw voor de 7 km, groen voor de 12 km en rood voor de 17 km. Dat zorgde gelijk in het begin voor wat verwarring, want alle pijlen bleken geel te zijn…….. Uiteindelijk bleek er alleen op splitsingen met de eerdergenoemde kleuren gewerkt te zijn, en die pijlen waren zo duidelijk dat kleuren eigenlijk overbodig waren……. Gelukkig bleek er uitstekend gepijld te zijn, en kon er foutloos gelopen worden.

 

Over de route kan ik kort zijn, we startten in het bos, we finishten in het bos en daartussenin liepen we veel in het ehhhhhhh, bos! In het foto-album lijkt dat nog wel mee te vallen, maar dat komt doordat ik bij ieder uitzicht wat we kregen gelijk naar m'n fototoestel greep! Toch heb ik het wel naar m'n zin gehad, de paden waren goed beloopbaar en zeker toen het zonnetje wat later ging schijnen was het best mooi.  

 

Er zaten ook wel wat interessante dingen in het parcours, zo kwamen we langs een infobord van de Dodendraad, waarvan een stukje was nagebouwd en dat herinnerde me aan m'n tweedaagse tocht langs de Dodendraadroute rondom Baarle-Nassau! Ook kwamen we langs zeven zwerfkeien, de zogenaamde Zeven Zaligheden, die in precies dezelfde opstelling staan als zeven dorpen in de omgeving. Leuke info!

Onderweg konden we eenmaal rusten, een buitenrust met bankjes, waar je koffie, thee, water en koeken kon kopen. Die rust zat ongeveer in het midden van de route, mijn GPS gaf het mooie getal van 8,88 km aan. Ik heb lekker gelopen en ondanks de onverharde route ook best wel snel, ik was om 14.30 terug en heb daar van een heerlijk kopje koffie met een punt kersenvlaai zitten genieten. En natuurlijk mijn grensparkwandelingenstempelkaart laten knippen, nummer drie is binnen!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!