Grensparkwandeling 2
in Bergeyk-Weebosch

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  9 juli, weer een dinsdag en dus staat de tweede wandeltocht van de serie Grensparkwandelingen op het programma. Maar eerst even zwemmen natuurlijk, om 7 uur plons ik het water in en na 1300 meter zwemmen kom ik er weer uit. Douchen, haartjes wassen, naar huis, kopje koffie drinken, alle wandelspulletjes verzamelen en dan op pad naar Bergeyk-Weebosch, waar dit keer de start zal zijn.

 

De reis gaat best vlot, en ook word ik op het laatst niet over van die eindeloze weggetjes gestuurd, vrij snel nadat ik de snelweg af ben, ben ik ter plekke. Door een verkeersregelaar word ik naar een parkeerplekje geloodst en dat is dan wel weer het nadeel van zo laat starten: ik sta best ver weg…… En wandelaars komen om te wandelen, maar aan lopen naar de parkeerplaats hebben ze een broertje dood!

In het startbureau is de inschrijving vlot afgehandeld, maar ik sta even verwonderd te kijken bij de routes. Er wordt gegoocheld met letters, er zijn routes A, B en C, en daarbij zie ik ook D en F voorbijkomen. Van de plattegrond die er hangt word ik ook niet veel wijzer en ik besluit om maar gewoon met route A te beginnen. Voor de rust blijk je steeds terug te komen in het startbureau, dus dan zal ik me straks wel in het vervolg verdiepen.

 

Na een klein stukje dorp gaat de route verder over zandweggetjes en al gauw blijkt dat de route een stuk minder door de bossen gaat dan vorige week. Natuurlijk zit er wel het nodige bos in de route, daar ontkom je niet aan in deze contreien, maar ik wandel toch ook veel over boerenland, en zandpaden worden afgewisseld met bospaadjes, fietspaden en soms zelfs een stukje asfalt! Kortom, ik heb het best naar m'n zin!  

 

Inderdaad kom ik na ca. 7 km weer terug in het startbureau en het is me inmiddels duidelijk geworden dat de routes hier hetzelfde in elkaar zitten als bij de Nieuwjaarsloop van Thor: steeds kan je vanuit het startbureau voor een nieuwe route kiezen en zo zelf je afstand variŽren. Omdat ik het leuk vind om deze hele serie afstanden van 17 km te lopen, kies ik voor het tweede stuk voor route B, samen met route F (dat is een extra lusje in route B) komt die op ca. 9 km, dus dan kom ik mooi in de buurt van 17!

 

  En ook dit tweede deel heb ik erg leuk en afwisselend gevonden, het weer werd ook wat beter, er kwam meer zon en dat maakt alles toch net een tikje vrolijker. Vooral de bloemen, ik kwam langs prachtige bermranden, vol met paarse en blauwe bloemetjes, en later langs velden vol gele bloemen met daartussenin het felle rood van een paar klaprozen. En als kers op de taart kon ik een paar mooie close-ups maken van een paars bloemetje met een bijtje erop!

 

Ik moest ook lachen om de vernuftige manier waarop de pijlers te werk waren gegaan, ze hadden werkelijk hele leuke plekjes voor de pijlen gevonden, zoals tussen een stapel stenen, tussen een stapel hout en soms gewoon aan dode boomtakken die op de grond lagen. Al met al heb ik het prima naar m'n zin gehad en ik ben vastbesloten om van deze serie minimaal zes tochten te lopen (dan krijg je een aardigheidje, hebberd die ik ben ), en als het meezit gewoon alle acht!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!