Knooppunten op Voorne-Putten
Schotten & Scheuren

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Ik had mezelf deze week een weekje wandelrust gegund, maar helemaal niet wandelen vind ik ook weer zoiets……. Voor zaterdag had ik een knooppunten-thema-wandeling in Rockanje op het programma staan, maar het bleek die ochtend behoorlijk te regenen en tot overmaat van ramp was het centrum van Rockanje afgesloten vanwege een motorevenement. Dus ben ik onverrichterzake terug naar huis gereden en heb ik de krant uitgespeld.

 

Wat later op de dag werd het droog en begon er ook voorzichtig een zonnetje achter de wolken vandaan te komen en ik besloot om de enige knooppunten-thema-wandeling die NIET op Voorne-Putten is, te gaan lopen. Dat kan gemakkelijk als middagwandeling, want ik kan hem vanuit huis starten, de themawandeling Schotten & Scheuren is namelijk OP Rozenburg, mijn eigenste eiland!

Aan de route te zien lijkt deze wandeling erg veel op mijn rondje langs de twee uitkijktorens en inderdaad, op een klein stukje na ben ik vandaag geen nieuwe dingen tegengekomen. Wel heb ik er een gezellig uitje van gemaakt, ik heb stukjes door de Kinderboerderij en de Dorpstuin ingelast en op de Landtong heb ik de route iets langer gemaakt door door te lopen naar de parkeerplaats met de picknickbankjes, waar ik een bankjesrust heb in gelast.

 

Op de heenweg op de Landtong was ik over de Begrazingsweide gelopen, maar heb daar de Schotse Hooglanders niet gezien. Wel een beetje jammer natuurlijk, want dat zijn de “Schotten” uit de naam van deze wandeling! Dus ben ik op de terugweg (langs het Scheur, de andere naam uit de titel) tegen mijn gewoonte in bovenop de dijk in het gras blijven lopen en ja hoor, vanaf daar zag ik een hele familie van die imposante beesten liggen. Veilig met een hek ertussen kon ik ze dus volop fotograferen!  

 

Overigens heb ik op de Landtong veel meer beessies gezien, ontelbaar veel blauwe en bruine vlindertjes, die er niet zoveel zin in hadden om voor mijn camera stil te blijven zitten, veel ganzen en eendjes die dobberden op de golven van de voorbijvarende schepen. Kortom, het lijkt een beetje een saai stuk, zo langs het water, maar mij verveelt het geen moment!

Na de Landtong, waarop ik ook (natuurlijk) beide uitkijktorens weer beklommen heb, kom ik door het centrum van het dorp en besluit daar maar even een bakkie te gaan doen op het terras van Pico. Het is inmiddels best lekker weer geworden, dus waarom niet een keer in eigen dorp aan de koffie? Na de koffie fotografeer ik de molen met watertableau en carillon op de voorgrond en ga dan voor het laatste stukje van de route de groengordel in.

 

  Daar is het altijd leuk wandelen, grindpaadjes door het groen en ik kom zelfs langs een landje waarop twee paardjes nieuwsgierig naar me staan te kijken. Nog eventjes achterlangs het zwembad, waar ik in de spiegelruiten een leuke selfie kan maken en dan ben ik terug bij knooppunt 68, waar ik de route oppikte. Nog een paar honderd meter terug naar huis en ook knooppunten-thema-wandeling nummer 6 zit er op. Een bekende route, maar daarom niet minder leuk!

 

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn gastenboek vind ik altijd leuk!