De Riddertocht vanuit Ridderkerk

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  De Riddertocht van wsv Ridderkerk vanuit Ridderkerk, goh, dat was best wel een tijd geleden dat ik die gelopen heb! En hoewel ik begin van de maand altijd druk bezig ben met de Wandelsportbode besloot ik toch een paar uurtjes vrij te maken om hier de 25 km te gaan lopen. Je mag hier al om 8 uur starten, maar toch was ik pas rond kwart voor negen ter plaatse. Ook wel eens een keer lekker, en parkeerplaats is hier genoeg, dus daarvoor hoef je niet vroeg te zijn!

 

In het begin van de tocht loop je hier veel door woonwijken, dat wist ik nog van vorige keer en dat was nu niet anders. Gelukkig zijn er ook tussen deze woonwijken wat stukjes groen gevonden, maar ik ben toch blij als we uiteindelijk echt “naar buiten” mogen! Via een groot stuk park, waar ik regelmatig een babbeltje heb met hondenuitlaters komen we onder het verkeersknooppunt Ridderster door. Altijd een imposant gezicht en ook leuk dat er temidden van al die verkeersdrukte een statige zwaan rondzwemt!

Zo langzamerhand gaat het via Rijsoord naar Hendrik Ido Ambacht, waar de eerste rust zal zitten na ca. 11 km. Het is vandaag wel erg spannend hoe het weer zich gedraagt, ik zie overal donkere dreigende luchten, maar ook felle opklaringen met mooie grote witte wolken. En ik heb mazzel vandaag, ik loop overal tussen de buien door! In de rust geniet ik van een kopje koffie, samen met Loes die iets later binnenkomt. Lachen als ik Loes op de foto zet terwijl er een gebakje naast haar staat, iedereen op Facebook denkt dat het mijn gebakje is……., maar dit keer dus niet!

 

We gaan verder over de Oostmolendijk, met schitterend uitzicht op de Brug over de Noord, waar zware regenbuien overheen trekken, maar zoals ik al zei: ik zelf heb geen druppel gehad! Wel maakt m'n camera overuren, wat een prachtige wolkenpartijen zijn er te zien vandaag! Er volgt weer een parkachtig stukje, waar ik een mooie eenzame kastanjeboom op de foto zet, en dan lopen we langs het grote “nepschip”, waar een kantoor in gevestigd is.  

 

Op dit stukje is de zon even helemaal verdwenen en met een fikse wind tegen is het hier ook behoorlijk koud, ben blij dat ik vandaag toch nog maar voor m'n winterjack heb gekozen! Daarna lopen we een lange weg langs mooie oude (bedrijfs)panden en zie ik een kerktorentje staan met z'n torenspits precies midden in een stuk blauw in een verder bewolkte lucht. Mooi gezicht! Dan gaan we langs Huis ten Donck en iets verderop de Donckse Velden in. Ondertussen zet ik nog een oorlogsmonument (heel toepasselijk op deze 4e mei) op de foto en ik gluur naar binnen bij een oud kerkje.

Dan arriveren we in Bolnes en daar zit de tweede rust, in een wijkcentrum. Koffie mèt koek is hier zeventig cent goedkoper dan kale koffie in de eerste rust……. Na de rust is het nog maar ca. 4 kilometertjes, wederom een parkachtig stukje met mooi uitzicht op de weilanden. Ik kom op een splitsing waar onder andere de 40 nog een klein lusje gaat maken, maar ik ga samen met de 10 km naar de finish. Daar aangekomen staat Klein Duimpje op 26 km, en ik heb het weer een mooie 26 kilometers gevonden! (op dat stukje woonwijken na dan……. )

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

 

Een berichtje in mijn (nieuwe!) gastenboek vind ik altijd leuk!