De Narcissentocht
vanuit Anna Paulowna

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Verleden jaar heb ik voor het eerst de Narcissentocht van wsv De Koninklijke Marine in Anna Paulowna gelopen. Helaas was het toen somber, grijs en regenachtig weer. Dit weekend zou het prachtig weer worden, wel koud, maar volop zon en dus besloot ik om voor de tweede maal de lange reis naar de Kop van Noord-Holland te ondernemen. En daar heb ik beslist geen spijt van gehad, wat heb ik lopen genieten van alle kleurenpracht om me heen! En de bloemengeur die vooral van de hyacintenvelden afkwam, was overheerlijk!

 

Jammer was wel dat we dit keer maar één rust hadden op de 25 km (die in werkelijkheid 28 km bleek te zijn), verleden jaar deden we deze rust twee maal aan maar dat was dit keer niet mogelijk door een plaatselijke wielerronde. We kwamen weliswaar wel langs een paar cafeetjes, maar die waren nog dicht toen ik ter plekke was. De bloei van de bollen was duidelijk verder dan verleden jaar, de narcissen hadden de mooiste tijd wel achter de rug, maar de hyacinten en de tulpen stalen de show!

 

Het mooiste stukje van de route is voor het laatst bewaard, dan gaan we door de Poldertuin van Anna Paulowna, een soort Keukenhof in het klein en helemaal gratis! Daar heb ik heerlijk even op m'n gemakje rondgedwaald en natuurlijk bergen foto's gemaakt. Het was echt moeilijk selecteren voor het album dit keer, want door het zonnige weer waren eigenlijk alle foto's wel mooi…..  

 

Wat je op de foto's echter niet ziet, is hoe koud het vandaag wel was. 's Morgens vroeg moest ik al uitgebreid Kiaatje krabben en ook tijdens het wandelen is het niet warm genoeg geworden om m'n jasje uit te doen. 's Avonds in bad kwam ik er zelfs achter dat ik koude-uitslag op mijn benen had! Kan je nagaan, dat heb ik de hele winter nog niet meegemaakt…… Maar ondanks de kou heb ik het weer een heerlijk dagje buitenspelen gevonden, heerlijke route, veel asfalt, veel polder, veel bloemen, echt de reis waard!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!