Groene Wissel 14, Hillegom
plus Keukenhof

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Na de 80 van 1 Altena kwam er een week met prachtig maar heel koud weer. Mijn rug voelde prima, een bezoekje bij de dokter had vooralsnog niets opgeleverd, en de uitslagen van een bloed- en urine-onderzoek lieten nog even op zich wachten. En met dit mooie zonnige weer had ik toch wel weer zin in een tochtje. Ik besloot op donderdag 11 april om de bollenstreek rondom Lisse en Hillegom eens te gaan bezoeken en vond een Groene Wissel vanuit Hillegom en een Trage Tocht vanuit Lisse.

 

De routes overlapten elkaar een klein stukje, dus er zou één grote ronde van gemaakt kunnen worden, maar de routes kwamen ook langs de Keukenhof en dat is natuurlijk ook wel weer eens leuk. Dat is een hele tijd geleden dat ik daar ben geweest, met mama Dany nog! Maar goed, ik heb beide routes in m'n GPS gezet en ben in Hillegom bij het station gestart voor de Groene Wissel.

En wat heb ik vandaag lopen genieten van alle bloeiende bloemen, in alle soorten en maten en in duizenden verschillende tinten! De bollenvelden stonden er prachtig bij en daar was het best lekker rustig op deze doordeweekse dag, en toen ik langs de Keukenhof kwam bleek het daar ook niet overdreven druk te zijn. Er stonden tenminste geen lange rijen bij de kassa's en zo besloot ik om toch maar even lekker de toerist uit te gaan hangen!

 

Ik heb in de Keukenhof geen speciale route gevolgd, maar gewoon lekker rondgedwaald, een kopje koffie gedronken, een ijsje gegeten, veel foto's gemaakt, kortom, het was geweldig! Het zonnetje werkte natuurlijk ook prima mee voor vrolijke foto's hoewel er wel af en toe een wolkenveld overdreef. Maar die grote witte wolken gaven er toch ook weer een echt Hollands tintje aan. Twee schattige koffiebekertjes rijker verliet ik na een paar uur de Keukenhof weer.  

 

De Trage Tocht heb ik verder laten schieten en ik heb de route van de Groene Wissel verder gevolgd, door Landgoed Keukenhof, waar ik langs een heuse kaboutertuin kwam, en langs het restaurant Het Tussenstation, waar ik van een heerlijke latte heb zitten genieten. Toen nog een heel stuk langs en dwars door de bollenvelden, maar opeens zag ik daar een trein roerloos in het landschap staan. En ja hoor, ik heb weer eens pech met de trein, zelfs als ik er niet mee reis: een spoorwegovergang was afgesloten en ik moest maar liefst drie kilometer omlopen.

Later heb ik opgezocht wat er aan de hand was, en het bleek een auto-trein botsing te zijn, gelukkig zonder gewonden of doden. Maar dat stuk extra lopen was niet echt leuk, erg drukke wegen. Want al het omgeleide autoverkeer reed ook op deze smalle weggetjes, zodat ik om de haverklap de berm in moest springen. Maar goed, uiteindelijk was ik weer terug bij Kiaatje en dan hep elk nadeel toch weer se voordeel: de ergste spitsdrukte was inmiddels voorbij! Heerlijk bloemendagje geweest!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het (dit keer bijzonder fleurige) fotoverslag.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!