Knooppunten op Voorne-Putten
Beeren & Wolven

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Ook voor vandaag heb ik een knooppuntenwandelingetje in de buurt uitgezocht, een korte dit keer, eigenlijk voornamelijk bedoeld om te kijken hoe het met mijn rug gaat. Verheugende mededeling: ik heb 11 kilometer geen last gehad! Nou weet ik wel dat dat niks zegt voor de 80 km die ik komende nacht wil gaan lopen, maar verleden week had ik al na 2 km last. Ook heb ik vandaag met een heel licht rugzakje gelopen, met alleen een flesje water, crackertjes en m'n miniportefeuille. Ik heb namelijk gezien dat er bij de 80 van 1 Altena heel veel verzorgingsposten zijn, dus ook dan zou dat voldoende moeten zijn. Twee dingen die ik vergeten was en die beslist mee moeten: m'n pufje en m'n wandelboekje!

 

Maar nu terug naar de tocht van vandaag, die heeft als mooie titel: Beeren & Wolven, omdat de route door de Wolvenpolder en langs Beerenplaat loopt. Want tja, hoe mooi Voorne-Putten ook is, echte beren en wolven hoef je hier niet te verwachten natuurlijk! Al dit moois ligt in een verborgen hoekje achter Spijkenisse, daarom kan je de route ook niet veel langer maken dan de 11 km die ik gelopen heb, anders kom je in de stad terecht.

 

En het was weer een verrassend leuke route! De Wolvenpolder is een mooi klein natuurgebiedje, met leuke bruggen over mooie watertjes en de Beerenplaat mag je weliswaar niet op, maar daar loop je een prachtig stukje onverhard door een griendachtig gebied met hele mooie doorkijkjes naar het scheepvaartverkeer op de Oude Maas. Het lijkt wel een beetje een vergeten stukje Voorne-Putten te zijn, want ik ben hier geen kip tegengekomen, laat staan een mens!  

 

Wel heb ik tussen de knooppunten 45 en 47 een eigen lusje ingelast naar knooppunt 46. Tot mijn verrassing kwam dat uit op een leuke uitzichtsheuvel en uitzichtpunten, tja, daar ben ik nou eenmaal dol op! Ik vond het eigenlijk wel een beetje vreemd dat dit stukje niet in de route was opgenomen, het uitzicht was echt wel de moeite waard.

 

  Ik kwam nog door een parkachtig stukje aan de buitenrand van Spijkenisse en het laatste stuk ging over een fietspad langs de dijk aan het Spui. Mooie uitzichten over het water, schaapjes op de dijk en af en toe een verdwaalde fietser, ook hier was het genieten. En zo heb ik van een wandelingetje van 9 km er toch 11 weten te maken, en ik heb ervan genoten. Wel jammer dat het zonnetje maar een klein poosje heeft geschenen, maar och, dit is dichtbij genoeg om het nog een keer met mooi, zonnig weer over te doen!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!