De Kasteeltocht vanuit Herwen

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  De Kasteeltocht in Doornenburg (met een alternatieve startplaats in Herwen) was me verleden jaar uitstekend bevallen en toen ik mijn verslag er nog eens op nalas zag ik daarin dat het verleden jaar bewolkt was geweest en dat ik verzuchtte: “Wat zal het hier mooi zijn met een zonnetje!”. En omdat er dit weekend dus inderdaad zonnig weer werd voorspeld besloot ik voor de tweede keer de lange tocht naar Herwen te ondernemen.

 

Ik kies voor Herwen als startplaats omdat ik het kasteel in Doornenburg leuker vind als rust dan als startplaats. Je komt er zo mooi naar toe lopen vanuit Herwen en je bent dan nog fit genoeg om ervan te genieten! Want ja, ook dit jaar wilde ik voor de langste afstand gaan van 42 km, als test voor de 80 van 1 Altena die volgende week op het programma staat.

Ik was lekker vroeg in het startbureau en snel ingeschreven. Natuurlijk ontmoette ik ook hier bekenden, Theo en Hennie waren er ook, en later zou ik bij de wagenrust Erik nog tegenkomen. In heb ook maar vast m'n boekje af laten stempelen en gezegd dat ze in het startbureau niet op me hoefden te wachten als het erg laat zou worden. En toen kon ik op pad, de zonnige polders in en dijken op!

 

En het was weer genieten vandaag, wat een prachtige omgeving is het hier! De lente is nu toch echt begonnen en overal staan bloemen in bloei en de bloesem staat op springen. Door de zon kleurde het vele water waar we langs liepen prachtig blauw en het kasteel stond er in het zonnetje schitterend bij! Tijdens de tocht staken we twee maal met een pontje het Pannerdens Kanaal over, wat wel voor wat vertraging in het tempo zorgde.  

 

Ik heb twee maal uitgebreid gerust, bij het kasteel natuurlijk en bij de wagenrust, een derde keer ben ik alleen even naar het toilet geweest. En verder heb ik een groot aantal bankjesrusten in moeten lassen, omdat ik na ca. 24 km ontzettende pijn in m'n rug kreeg. Eigenlijk was ik van plan om terug te gaan op de 35 km, maar die splitsing heb ik op de een of andere manier gemist (hoewel er uitstekend gepijld was), dus ben ik toch op de 42 km doorgegaan.

En nu maar hopen dat een slechte generale een goede uitvoering betekent, want als ik diezelfde pijn volgende week in Altena heb, dan red ik die 80 km niet…….. Maar goed, ik heb nog een hele week om uit te rusten, dus ik hoop er maar het beste van. Door al die bankjesrusten was ik inderdaad pas na vijf uur binnen, maar Erik had daar al gemeld dat ik later zou zijn en dus was ik netjes afgemeld. Gelukkig was de kantinebeheerder nog wel aanwezig en kon ik nog van een kopje koffie genieten voor ik weer naar huis reed. Een tocht met een dubbel gevoel dus: de tocht was pico bello, het wandelen een stuk minder!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!