Groene Wissel Heiloo
Bos, graskaden en bollen

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Het was lekker weer deze week en voor de woensdag zocht ik een tochtje van niet al teveel kilometers en ik bedacht me dat het zo ondertussen tijd voor de bloembollen begint te worden! Zoekend op internet vond ik een Groene Wissel van ca. 15 km in Heiloo in Noord-Holland. En in Noord-Holland werden voor vandaag nou juist de meeste zonuren voorspeld, in de middag. En zo toog ik na de files richting het noorden en kwam rond 11 uur in Heiloo aan.

 

Dat was een grotere plaats dan ik verwachtte, en er was ook nog eens weekmarkt. Er was best veel parkeerplaats, maar overal was een maximum parkeertijd van 2 uur, en daar heb ik niks aan natuurlijk. Uiteindelijk vond ik bij het station de allerlaatste vrije plek op het gewone P&R terrein, ziezo, toch nog gelukt! De zon scheen al heerlijk, die was al ter hoogte van Schiphol om de hoek komen kijken en ik feliciteerde mezelf met deze goede keus!

En het was een heel leuk tochtje, een heel afwisselende route, door de bossen, over grasdijken en langs bollenvelden. Dankzij het zonnetje en het feit dat de bossen nog niet zo dichtgegroeid zijn, heb ik zelfs van het bos lopen genieten en op de grasdijken was het gras nog lekker kort, en de overstapjes allemaal goed te doen. Ik heb na ca. 6,5 km een bankjesrust ingelast bij een speelweitje en daar zitten genieten van een kopje koffie en een broodje dat ik op de markt had gekocht.

 

Voor de bollen was ik eigenlijk nog te vroeg, maar toch heb ik een aantal fleurige velden kunnen bewonderen, voornamelijk hyacinten en narcissen. Daarbij stond de wind voor de hyacinten precies goed, de geur werd naar me toe gewaaid, vurrukkulluk, zoals die bloemen roken! Bij een heel groot veld gele narcissen ontmoette ik een medewandelaarster, waar ik gezellig een tijdje mee heb staan praten. We hebben elkaar ook even op de foto gezet, dus zo prijk ik bij de fleurige bollen!  

 

De route kwam ook langs de Abdij van Egmond, daar ben ik eens geweest met een fotocursus realiseerde ik me en langs Bedevaartoord “Onze Lieve Vrouw ter Nood”. De abdij ben ik dit keer niet in geweest, maar ik heb wel een kijkje in het Bedevaartoord genomen. Dat sprak me wel aan, zeker omdat het bij het Julianaklooster ligt. Vroeger werkte ik op een katholiek accountantskantoor en dat klooster was één van onze cliënten. Ik ben er zelf nooit geweest, maar ik vond het leuk om nu eens te gaan kijken waar mijn collega's werkten als er op de planning “Juliana, Heiloo” stond!

 

  Het terrein was vrij toegankelijk en ik heb er een extra ommetje gemaakt, waarbij ik natuurlijk ook in de Bedevaartkapel binnen ben wezen kijken. Daar wordt nog iedere middag de biecht afgenomen, maar heidens als ik ben, had ik daar geen behoefte aan. Maar het was mooi om de sfeer daar even te proeven. Hierna was het nog maar 2 kilometertjes terug naar de start, maar vanwege een opgebroken weg moest ik dwars door een in aanbouw zijnde nieuwbouwwijk, niet zo'n leuk stukje dus!

 

En toen was ik weer terug bij Kiaatje en kon de reis naar huis weer aanvangen. Het was wat later geworden dan mijn bedoeling was, ca. half vier, en ik kwam natuurlijk weer overal in de files terecht. BramBram deed zijn uiterste best om de vertraging te beperken en stuurde me zelfs helemaal door nieuwbouwwijk Leidschenveen. Brrrrrrr, daar zou ik voor geen goud willen wonen! Maar goed, rond kwart voor zes was ik thuis, het is een leuk tochtje geweest en uiteindelijk is het toch 17 km geworden!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!