De Kijk-Hoek Duinentocht
vanuit Den Haag

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Ik was dit jaar nog niet in Den Haag geweest om te wandelen bij de hwsv De Vierdaagsche en ik besloot om dit verzuim op deze zondag maar eens goed te maken! Er werd weer heerlijk weer voorspeld en vandaag durfde ik het aan om m'n legging onder m'n lange broek maar helemaal niet aan te trekken, tenslotte had ik die gisteren al heel snel uit gedaan. Om half negen mochten we starten en rond die tijd parkeerde ik Kiaatje op de parkeerplaats bij de bekende locatie.

 

Inschrijfkaart invullen, aanmelden, betalen en nee, nog geen stempel voor het wandelboekje, het was nogal druk bij het inschrijven en ik wilde de mensen niet lastig vallen voor een stempel. Moet ik het alleen vanmiddag niet vergeten natuurlijk! Rond kwart voor negen ging ik op pad, in principe voor de 30 km, maar hier staan alle routes op één papiertje, dus je kunt altijd onderweg nog anders besluiten.

De route is bekend, eerst naar Monster, dan langs de kanonnen van Ter Heijde en daarna het lange fietspad alsmaar door de duinen naar Hoek van Holland. Het was heerlijk weer en op de heenweg naar Hoek van Holland hadden we de wind tegen (gelukkig niet zo'n harde wind als gisteren), dus dat beloofde een windje in de rug op de terugweg! Ik liep in ieder geval heerlijk, en liet alle splitsingen voorbij gaan en ging lekker door op de 30.

 

Na al die kilometers door de duinen, waarbij je af en toe zicht had op de zee, die in het zonlicht prachtig blauw kleurde, ging de route het Westland in en kronkelden we over smalle asfaltweggetjes door de “Glazen Stad”. Hier zag je duidelijk dat de bloemetjes direct reageren op het zonlicht en de warmte van de afgelopen dagen, overal stonden krokussen en sneeuwklokjes in bloei en hier en daar staken ook de narcissen hun gele kopjes al naar buiten.  

 

In de route stonden wel een aantal rusten aangegeven, maar ik had m'n thermosbeker koffie bij me en heb twee maal een bankjesrust ingelast. Verder ben ik bij een zwembad alleen even naar het toilet geweest en ik heb koffie gedronken in een restaurantje pal naast de officiële rust op ca. 24 km. Daar was het veel rustiger en de koffie heb ik lekker buiten op het terras op zitten drinken.

 

  Daarna het laatste stuk fietspad door de duinen, nu inderdaad met windje mee, en dit stuk valt me altijd tegen. Je denkt dat je er wel snel zult zijn, maar het pad gaat kilometers lang door en iedere keer zie je weer een bocht. En, om eerlijk te zijn, na die 33 km van gisteren voelde ik me wel een beetje moe! Ik was dus echt blij dat ik eindelijk richting Landgoed Ockenburgh mocht en daar aangekomen fleurden de daar bloeiende krokusjes me helemaal op, wat een kleurenpracht!

 

Eenmaal terug in het startbureau heb ik me tevreden afgemeld en van een heerlijk kopje erwtensoep (goeie erwtensoep, de lepel beleef er rechtop in staan) zitten genieten. Nog even een babbeltje gemaakt met de mensen achter de inschrijftafel en bedankt voor de leuke tocht en de prima bepijling. Zoals ik al zei, een bekende route, af en toe een beetje saai, maar toch heb ik een heerlijke dag gehad! En nee, ik ben niet vergeten om m'n boekje te laten stempelen!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!