GPS-track
Bodegraven-Reeuwijk

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Na een hele serie grijze, sombere en dus saaie dagen werd er voor woensdag eindelijk weer eens wat zonneschijn voorspeld! Dus direct het plan opgevat om dan maar weer eens een lekker tochtje te gaan lopen. Ik ben weer eens op gpstracks.nl rond gaan neuzen en kwam daar op een mooi uitziende fietsroute terecht van ca. 25 km. Start in Bodegraven en dan via polderwegen naar Reeuwijk, door het Reeuwijkse Plassengebied en via een laatste kronkelweggetje terug naar Bodegraven.

 

Het zag er fantastisch uit en ik had er gelijk bereveel zin in! Bodegraven ligt hier niet zo heel erg ver vandaan, dus ik besloot om de gok te nemen om na de files te gaan rijden. En zo vertrok ik dit keer niet voor dag en dauw, maar zo rond negen uur vanuit Rozenburg, gewapend met een thermosbeker koffie voor in de auto en een thermoskan koffie voor onderweg. Ik had namelijk geen idee of ik horeca tegen zou komen onderweg, er stond verder geen beschrijving bij de track.

Bij station Bodegraven was nog redelijk veel parkeerplaats en ik vond een mooi plekje voor Kiaatje. GPS aan, satellieten zoeken en toen kon ik op pad. Eerst een stukje door Bodegraven, door een winkelstraatje, ik stak de Oude Rijn over en kwam langs een mooi groot pakhuis, dat je eerder in de haven van Rotterdam zou verwachten dan in Bodegraven. Via een stukje nieuwbouwwijk en een tweede oversteek over de Oude Rijn kwam ik in de polders terecht.

 

Tja, en toen kon het grote genieten gaan beginnen! Man, man, man, wat een schitterende route was dit, hij dendert moeiteloos dwars door m'n TOP10 zó m'n TOP3 binnen. Ik heb van begin tot eind lopen genieten, het hele parcours was verhard, maar nergens echt druk, smalle fietspaden, weilanden, polderweggetjes, een mooie uitkijktoren, veel water, ik vond het één groot feest! Nu werkte het weer ook fantastisch mee natuurlijk, al het water rondom de route kleurde schitterend blauw in de zonneschijn.  

 

Onderweg natuurlijk ook veel dieren gezien, schapen en paarden in de weilanden en eendjes, reigers en zwanen in het water. Hoewel……. Op een heel smal weggetje zaten twee zwanen aan weerszijden van de weg en die keken behoorlijk boos, en ze bliezen….. Ik vond het echt een beetje eng om ertussendoor te wandelen en was blij dat er een fietser van de andere kant aan kwam, konden we samen de zwanen trotseren. We kwamen er beiden heelhuids voorbij.

Behalve door het Reeuwijkse Plassengebied ging de route ook een stukje door de Reeuwijkse Hout en daar bij de onderdoorgang onder de A12 door was het enige drukke stukje van de route. De N11 ging hier ook onder de weg door, dus er raasden auto's boven je en naast je. Gelukkig was dat maar een paar honderd meter, daarna ging ik weer de polder in, de laatste kronkelweg terug naar de start.

 

  Ik heb twee maal een bankjesrust ingelast, en ik denk dat ik ook wel in Waarder had kunnen rusten, daar zat Café Oudervrucht met een bordje voor het raam waar “geopend” op stond, maar toen had ik net een bakkie van m'n eigen koffie op. De tweede bankjesrust was midden in de Reeuwijkse Plassen, een achter een vlondertje verborgen bankje met grandioos uitzicht over het water en redelijk uit de (best nog wel stevige) wind. Daar heb ik echt zitten genieten, wat is Nederland toch mooi!

 

Rond halfvier was ik weer terug in Bodegraven, ik zal deze route beslist nog wel eens gaan lopen en denk dat ik dan in Driebruggen start, dan kan ik rusten in Bodegraven en in Waarder. Bankjesrusten vind ik ook prima hoor, maar een èchte rust met een ècht toilet is nooit te versmaden natuurlijk! GPS stond stil op 25 km en een beetje, prima aan de maat dus, voor een fietsroute eigenlijk wel aan de korte kant. Met weliswaar een klein beetje file ging de terugreis naar huis ook best vlot en zo kan ik terugkijken op een geslaagde tocht: Drie sterren: de reis waard!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!