De Nieuwjaarswandeltocht 2019
van Thor in Roosendaal

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Zoooooo, en dan ligt er weer een heel nieuw, vers wandeljaar voor ons! Hierbij wens ik alle lezers van m'n wandelavonturen een heel mooi en gezond jaar toe, met vele prachtige wandelkilometers. Zelf heb ik dit jaar zoals gewoonlijk weer afgetrapt bij Thor in Roosendaal, op hun Nieuwjaarswandeltocht op 1 januari. Net als verleden jaar liep ik hier twee lusjes, te weten de Rozenvenwandeling (ca. 9 km) en de Beekwandeling (ca. 6 km). En ik was niet de enige, het was gezellig druk en ik kon Gerrit, Corina, Bertus, Sandra, Annette, Patrick en Rob ter plekke een goed nieuwjaar wensen.

 

Het was trouwens wel een wereld van verschil met verleden jaar! Liep ik hier toen zeker de eerste lus onder een strakblauwe hemel met een vrolijk zonnetje erin, vandaag was het grijs, somber en van tijd tot tijd miezerde het behoorlijk door. In het foto-album van dit verslag kon ik het niet laten om twee fotootjes van verleden jaar tussen te voegen van het Rozenven. Niet alleen de weersomstandigheden maakten het verschil, maar ook het effect van de droge zomer van 2018 is goed zichtbaar op deze “zoek-de-verschillen” foto's, het Rozenven is bijna geen ven meer!

 

Wat ik ook fijn vond is dat er een paar kleine routewijzigingen waren, waardoor deze twee routes elkaar minder overlapten dan verleden jaar. Toen was dat ook al niet zoveel, maar nu is er bijna helemaal geen overlap meer en dat maakt het toch weer wat leuker! Nadat ik de twee lusjes had gelopen heb ik heel even getwijfeld of ik de lus van de 10 nog zou gaan doen, maar uiteindelijk heb ik het toch bij deze 15 km gelaten, vind ik eigenlijk wel mooi voor deze eerste dag van het jaar (en ik vond ook dat ik wel nat genoeg was).  

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!