De Capelse Tweedaagse
2018

 

 

Klik op de plaatjes om de routes in Google Earth te bekijken
Klik
hier en hier voor een gewone uitvergroting van de plaatjes

 

 

 

  Als er een heel weekend tussen Kerst en Oud&Nieuw valt, wordt daarin altijd de Capelse Tweedaagse van mijn eigenste kluppie de RWV georganiseerd. En dat was dit jaar dus weer het geval op 29 en 30 december. Omdat ik me de vrijdagavond van tevoren niet zo heel lekker voelde, heb ik er dit keer voor gekozen om beide dagen voor de 15 km te gaan. Uiteindelijk bleek dag 1 ruim 16 km te zijn en dag twee net boven de 15 km. Een prachtige afsluiter dus voor 2018!

 

Toen ik zaterdagochtend rond half negen in Capelle arriveerde was de parkeerplaats al mudjevol. Ook de kantine puilde uit, en ik kon met moeite een plekje vinden om mijn inschrijfkaartje in te vullen. Omdat ik toch voor een kortere afstand ging, heb ik maar geen moeite gedaan om in de rij te gaan staan, ik heb afgewacht tot Gijs de meute wegspeechte en ben daarna pas in gaan schrijven. En zelfs daarna heb ik even gewacht tot echt de ergste drukte voorbij was, niks voor mij om in zo'n menigte te lopen! Maar gezellig was het natuurlijk wel om al die bekenden weer hier te zien!

 

De 15 km route splitste al heel snel af van de rest en het bleek dat we eerst een klein lusje gingen doen, waarbij we tot mijn verrassing het plaatsnaambord Rotterdam tegenkwamen. Nooit geweten dat we daar zo dichtbij zaten! Daarna liepen we een stukje door het Schollebos en kwam ik weer op bekend terrein toen we de Ringvaart overstaken. Vlak daarna kwamen we langs een zwanenpaar waar de ouders allebei verschrikkelijk boos waren, op hun eigen (puber)jongen welteverstaan, die werden met veel tumult over het water gejaagd, misschien tijd om het nest te verlaten?  

 

Na ca. 6 km zat daar de eerste rust bij de Golfbaan in Restaurant Hit, maar echt behoefte aan rust had ik nog niet, wel ben ik even naar het toilet geweest. En daarna ging de 15 km een lus maken, die voor mij dus helemaal nieuw was. Wat een mooi stukje was dat, helemaal door de stille polders met prachtige uitzichten over het water. Wel jammer dat het zulk grijs weer was en even later begon het zelfs even te motregenen. Maar hoe dan ook was dit een fantastisch stuk om te lopen!

 

  Aan het eind van deze polderweggetjes gingen we de dijk langs de IJssel op en daar zag ik net het pontje wegvaren om aan de overkant de 25 en 35 km lopers op te gaan halen. Vanaf hier was ik dus weer op bekend terrein. We gingen het Hitland weer in en daar volgde het overbekende, maar daarom niet minder mooie stukje over de vlonders, hoe vaak ik die ook loop, ik blijf ze leuk vinden! En niet lang daarna ben ik bij de verzorgingspost, waar ik geniet van een kopje soep en op de foto ga met Gerard en Martin.

 

Na de verzorgingspost gaat het even langs het metrostation, dan door een stukje woonwijk, over een mooie witte brug en dan steken we de Ringvaart weer over. Daar is een laatste mogelijkheid tot rusten in Pannenkoekenhuis het Schollebos, maar dat zit wel erg dicht bij de finish, vanaf hier is het nog maar 2 km. Die gaan door het Schollebos, een saai bospaadje aan het eind waarvan we onder de Capelseweg door gaan en dan nog een paar honderd meter naar de finish. Daar geniet ik van een kopje koffie en een overheerlijke jubileum-oliebol en vertrek dan tevreden huiswaarts, morgen dag 2!

 

De buitenlucht gisteren heeft me toch goed gedaan, ik voel me vandaag veel fitter en heb zelfs even met het idee gespeeld om voor de 25 km te gaan, maar uiteindelijk ben ik toch op de 15 km gebleven, vond ik toch eigenlijk wel mooi genoeg! Het eerste begin van de tweede dag kan me nooit zo erg bekoren (het gaat me teveel door woonwijken) en ik ben dan ook blij als we na zo'n vier kilometer eindelijk wat meer in open gebied komen te lopen!  

 

We pikken een heel klein stukje Nieuwerkerk aan den IJssel mee en wat verderop lopen we langs de Scheve Overweg. Vlak daarna zijn we weer bij de golfbaan en kan er gerust worden in Restaurant Hit, maar net als gisteren heb ik alleen even gebruik gemaakt van het toilet. En dan weer verder door het Hitland, waar we ook vandaag het stuk over de vlondertjes mogen wandelen, het enige stukje parcours dat beide dagen hetzelfde is.

 

  Niet lang daarna ben ik bij de verzorgingspost, waar ik dit keer niet aan de soep ga, maar alleen van een kopje koffie geniet, wel met twee stukjes ontbijtkoek erbij, met boter, njammie, het zogenaamde RWV-gebak, altijd lekker! Hierna krijgen we nog een mooi stukje polder, waar ik schaapjes, een reiger en een boomstronk met vreemde zwammen en mooie elfenbankjes op de foto zet en dan gaan we het Schollebos weer in.

 

Weer voorbij het Pannenkoekenhuis, maar nu is het hiervandaan wel iets langer naar de finish, we krijgen nog zo'n 4 km bos voorgeschoteld. En omdat ik toch wel weer met een aardig volle blaas loop, besluit ik om hier toch nog maar even een sanitaire stop in te lassen, dat loopt wat lekkerder op het laatste stukje. Dat laatste stukje kronkelen we her- en derwaarts door het bos, maar gelukkig zijn er wel veel mooie doorkijkjes naar watertjes zodat ik nog wel wat te fotograferen heb.

 

Vlak voordat we het bos uitgaan staat er een nieuwjaarswens van de pijlers op de weg gekrijt en dan gaat het weer onder de Capelseweg door en ben ik na de allerlaatste loodjes weer bij de finish. Net als gisteren geniet ik ook nu weer van een kopje koffie en een oliebol, maak her en der nog even een praatje en wens iedereen alvast een prettige jaarwisseling toe.  

 

En dan ga ik weer op huis aan, ik heb een heerlijke Tweedaagse gelopen, een waardige afsluiter van wandeljaar 2018. En hierbij wil ik dan ook alle lezers van mijn wandelavonturen het allerbeste voor 2019 wensen en heel veel mooie wandelkilometers!

 

 

Klik op de plaatjes hieronder voor de fotoverslagen.

Dag 1

 

Dag 2

 

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!