De Kersttocht in Opwijk, BelgiŽ

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Het is inmiddels toch wel een heuse traditie aan het worden dat ik op 1e Kerstdag in BelgiŽ ga wandelen! Dit jaar stonden er twee wandeltochten op de Belgische wandelkalender, de mij bekende Kersttocht in Opwijk en een tocht in Kaulille (een kwartiertje langer rijden). Een oproepje in de Facebookgroep “Wandelen en foto's van wandelingen” leerde dat de meeste stemmen voor Opwijk waren en dat er in Kaulille meer bos zou zijn. Tja, en ik hou niet zo van bos, dus heb ik toch weer voor Opwijk gekozen!

 

En wat een prachtige dag is het vandaag geweest. Voor het eerst sinds ik in Opwijk de Kersttocht wandel was het een stralend zonnige en lekker koude dag. In Rozenburg zag het daar nog niet naar uit, het was nog donker toen ik vertrok en ik hoefde niet te krabben. Maar hoe verder ik naar het zuiden kwam, hoe verder ook de temperatuur op de thermometer zakte en uiteindelijk zo rond het vriespunt bleef staan. En toen ik in Opwijk arriveerde bleek het dus een prachtige dag te worden!

Snel Kiaatje geparkeerd en snel ingeschreven, ik had er echt bereveel zin in. Bij de start heb ik geen koffie meer genomen (ik had onderweg een thermosbeker gedronken), maar natuurlijk wel een paar fotootjes gemaakt en het rustenoverzicht bekeken. En toen op pad, langs de bekende kerststal en daarna de gele pijlen volgend.

 

Het was een mooie route vandaag, er zaten wel bekende stukjes in, maar ik had de indruk dat er toch ook veel nieuwe stukje in zaten, althans voor mij! Na ca. 3 km was er de gratis glŁhwein post (waar je trouwens ook gewoon limonade kunt krijgen) en op ca. 9 en 16 km zat er een binnenrust, beide op dezelfde locatie. Die rust zit zo dichtbij de start dat je eigenlijk 3 lussen loopt, waarvan ik de 2e en de 3e het mooist vond, de eerste ging wat teveel door woonwijken naar mijn smaak.  

 

Maar het prachtige weer maakte alles goed, zelfs de modderpaadjes en het ommetje door een bos. Het klimmetje na de tweede rust naar een kerkje op een heuvel vind ik persoonlijk het mooiste stukje van de route, alleen jammer dat de zon daar net pal in je gezicht schijnt, lastig om een mooie foto te maken. Maar daar hoor je me verder niet over mopperen, ik was allang blij dat ik hier een keer een zonnige dag had!

Na afloop heb ik in het startbureau nog een kopje koffie met drie pannenkoekjes genomen (nadat ik bij de eerste rust ook al kersenvlaai had gehad, foei toch!) en alle medewerkers van wsv Horizon heel hartelijk bedankt voor het feit dat ze toch maar met z'n allen op deze kerstdag deze tocht voor ons organiseren! Ze doen het in ieder geval niet voor niets, de deelnemersteller stond om 14.00 uur al op 1795! En toen de lange reis naar huis weer aangevangen, ik had het er graag voor over en hoop deze kersttraditie nog lang in ere te kunnen houden!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!