De 17e Olympus Kersttocht
in Halsteren

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  De keus was deze zaterdag, 22 december, tussen Linschoten en Halsteren. Hoewel Linschoten me wel aantrok is het toch Halsteren geworden omdat daar de 17e Kersttocht van sv Olympus werd georganiseerd, en tja, als nummer-17-gek moet je daar wel present zijn, vond ik! Linschoten gaat dan alvast in de agenda voor volgend jaar. In Halsteren mocht om 9 uur gestart worden en ik arriveerde mooi op tijd rond half negen en vond nog een parkeerplaatsje vlakbij.

 

Gauw inschrijven, een aantal bekenden, onder wie Arie en Adrie, gedag gezegd en iets voor negen uur werden de routebeschrijvingen uitgedeeld en konden we op pad. De route bleek precies gelijk aan die van vorig jaar en dat betekende een leuke route, veel door de polders, maar ook wat stukjes bos, natuurgebied en een klein beetje blubber.

 

Wel jammer dat het (alweer) een vrij grijze dag was, al deed de zon af en toe een dappere poging om door de wolken heen te breken. Ik liep in ieder geval ondanks de grijsheid te genieten van de uitzichten over de weilanden en de kale bomen die hun takken weer zo mooi naar de hemel uitstrekken. Die liefde voor kale bomen heb ik van mijn moeder, die kon daar ook zo van genieten en ik heb vandaag dan ook best veel aan haar gedacht!  

 

In de route zaten twee rusten, de eerste in Moerstraten (na ca. 8,5 km) en de tweede bij Gezondheidsinstelling De Sprenge (na ca. 19 km). Bij de eerste ging de bediening nogal op z'n elfendertigst en daar heb ik niet op gewacht, maar bij de tweede rust ben ik wel aan de koffie gegaan. Mooi op tijd was ik weer terug in Halsteren, waar ik iedereen heb bedankt voor de leuke tocht. Na nog een kopje koffie ben ik tevreden weer huiswaarts gereden, fijne dag geweest!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!