De Schelde Wintertocht
in Rilland

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Na een weekje wandelrust twijfelde ik of ik deze zaterdag wel zou gaan wandelen. Er werd een regelrechte storm voorspeld en met mijn COPD is dat nou niet de meest ideale weersomstandigheid! Maar toen bleek dat het alleen zou gaan stormen en de voorspelde regen achterwege zou blijven besloot ik toch naar Rilland te gaan voor de Schelde Wintertocht. Wel met het idee om een kortere afstand te lopen, 15 km of zo.

 

Het parcours bleek uitermate geschikt te zijn om met de afstand te spelen, zo had de 25 km twee lusjes en de 20 km één lusje ten opzichte van de 15 km. En buiten de wind was het heerlijk weer om te lopen! Toen het eerste lusje van de 25 km zich dan ook al snel aandiende, ben ik die gewoon maar gaan doen. En daar had ik beslist geen spijt van, want hier zat mijn favoriete stukje langs de Westerschelde in! Wel pal tegen de wind in, maar och, dat leverde weer eens een paar leuke selfies op, met coupe windhoos!

Op de eerste rust heb ik van een heerlijk kopje tomatensoep zitten genieten en daarna ging de route wat meer het binnenland is en liep je afwisselend met wind tegen en wind mee. Net toen ik op een tweede splitsing van de 25 km kwam, piepte de zon achter de wolken vandaag en ik ging zo lekker, dat ik besloot om uiteindelijk toch voor de volledige 25 km te gaan! Zo zie je maar weer, niets veranderlijker dan Danyell!

 

Bij de tweede rust was dan de allerlaatste mogelijkheid om de afstand korter dan 25 km te maken, want hier was een lusje van 3 km ingebouwd. Met wind mee door het binnenland en terug langs de Oosterschelde, uiteraard met windje pal tegen! Maar net tijdens dit lusje scheen de zon volop en liep ik onder een strakblauwe hemel. De wind op het stuk langs de Oosterschelde was heftig (af en toe stond ik letterlijk stil), maar ik heb ervan genoten, wat ben ik blij dat ik dit toch nog kan!  

 

Na drie km was ik dus weer terug bij de rust en heb daar nog even van een bakje koffie genoten voor ik de laatste 5 à 6 km in ging. Dat was wel een beetje een saai stukje, veel langs de provinciale weg, maar wel helemaal met de wind mee, ik VLOOG over de weg! Toen staken we de snelweg over en waren we weer in Rilland, waar we nog even langs de molen gestuurd werden.

Terug in het startbureau nog even uitgebreid van een koffie met een broodje zitten genieten en de medewerkers bedankt voor de leuke tocht. Door een misverstand waren de tochten van deze organisatie niet in het LWP van 2018 opgenomen, mede daardoor hadden ze vandaag maar ca. 50 deelnemers. Heel erg jammer, want deze tocht verdient er veel meer! Leuke route, prima gepijld, goede rustmogelijkheden en heel enthousiaste medewerkers. Volgend jaar staan ze wel in het LWP (15 juni incl. KM en 7 december), let er dus op, echt de moeite waard!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!