De dijken op, de polder in
vanuit Barendrecht

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Een leuke serie korte wandeltochten op verschillende zondagen wordt al jarenlang georganiseerd door Hans Hartmann Wandelingen. De serie heet “De dijken op, de polder in”, en heeft op een enkele uitzondering na haar startplaatsen altijd in Zuid-Holland. De tochten zijn niet gepijld, maar je krijgt een routebeschrijving met plattegrondje mee en desgewenst kan je de GPS track van tevoren per email krijgen (ik heb daar zelfs een “abonnement” op).

 

Dit jaar was het er echter nog helemaal niet van gekomen om één van deze tochtjes te lopen en toen ik deze week de track van “Barendrecht” ontving, besloot ik dat verzuim maar eens goed te gaan maken. Ik werd enthousiast verwelkomd door Hans en natuurlijk maakten we even een gezellig babbeltje. Daarna heb ik me snel ingeschreven en ben ik, gewapend met GPS-track èn routebeschrijving van de 15 km op pad gegaan.

En het was weer een heerlijk wandelingetje, ook vandaag was het weer stukken beter dan verwacht en zeker in het begin kon je ook nog genieten van de zon. Later werd het bewolkter, maar het is wel de hele tijd droog gebleven. De route was een leuke mix van onverhard en verhard en ook hier kon je genieten van de mooie herfstkleuren. Er zat geen rust in de route, maar op een bankje aan het water heb ik een energiereepje soldaat gemaakt. Na zo'n drie uurtjes was ik weer terug, het was weer een prima zondagbesteding!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!