Herfstkleurenuitjes 2018
in Putte en Breda

 

 

Klik op de plaatjes om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier en hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Dit jaar heb ik mijn beide herfstkleurenuitjes is één week gestopt! Op dinsdag 6 november ben ik naar Putte op de grens van België geweest. Daar bij Kasteel Ravenhof vind je de prachtigste beukenlaantjes die ik ooit gezien heb, een sprookje in de uitbundige herfstkleuren van deze tijd van het jaar. De zon scheen bijna de hele dag, maar met een beetje getemperd licht, wat misschien voor de herfstkleuren wat minder was, maar prachtig voor de vele paddenstoelen die ik onderweg heb gezien!

 

En op vrijdag 9 november ben ik direct na de sportschool op pad gegaan naar Breda, waar ik ooit in het AD een mooie wandelroute vanuit het Mastbos gevonden heb. Het begon prachtig, met een heerlijk zonnetje, maar na verloop van een uurtje verdween de zon helemaal achter de wolken. Ook waren er vrij weinig paddenstoelen en een bos zonder zon en zonder paddenstoelen verliest voor mij al gauw z'n aantrekkingskracht. Ik heb de route dus ingekort en heb de lus naar Ulvenhout laten vervallen.  

 

Van beide tochtjes (Putte was 17 km en Breda 11 km) heb ik natuurlijk een goedgevuld foto-album gemaakt, waaruit de herfstkleuren en de paddenstoelen je letterlijk tegemoet spatten. Als je daar dus van houdt, moet je beslist gaan kijken!

 

 

Klik op de plaatjes hieronder voor de fotoverslagen.

Putte

 

Breda

 

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!