De Furieademars in Maassluis

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Na de krachtsinspanning in Leerdam heb ik het een weekje rustig aan gedaan, en ook voor de Furieade-mars in Maassluis zocht ik een wat kortere afstand uit. Dan nog kom je aardig aan de kilometers, omdat je een facultatief rondje over de Furieade kunt lopen. Die kilometers komen natuurlijk bovenop de dagafstand. En met het zonnige weer van vandaag heb ik dat rondje natuurlijk wel gedaan!

 

De route was leuk vandaag, hij liep iets anders dan anders, omdat er niet meer gerust kan worden in restaurant Het Oeverbos. Dat heeft het veld moeten ruimen voor de aanleg van de nieuwe Blankenburgtunnel. Erg jammer, want het was een leuk en gezellig restaurantje! Nu gingen we naar de Krabbeplas bij Vlaardingen, waar gerust kon worden bij “Jofel aan de Plas”. Zelf heb ik daar op deze 20 km niet gerust, maar het zag er prima uit als vervanging.

Jammer was wel dat er ook veel fietspaden afgesloten zijn voor de aanleg van de tunnel, zodat de 20-kilometerlopers een stuk van drie kilometer heen en ook weer terug moesten lopen. Maar goed, het zal in dit geval wel niet anders gekund hebben, maar als routebouwer zou ik daar toch volgend jaar iets anders van proberen te maken!

 

Terug in Maassluis heb ik bij de tweede rust bij 't Hooft wel een bakkie koffie op het terras genomen om daarna verkwikt aan het rondje over de Furieade te kunnen beginnen. Dat rondje was zoals altijd leuk, zeker nu met dit prachtige weer! Ik heb genoten van de gezellige drukte, de bootjes op het water, de sluisopening en uiteraard kon ik Gijs met z'n heerlijke ijs niet voorbij lopen zonder mezelf op zo'n koude lekkernij te trakteren.  

 

Nadat ik ook de kerk even bekeken had, kwam ik nog een oud-collega en z'n vrouw tegen waar ik gezellig nog een tijdje mee heb staan babbelen. Daarna heb ik het feestgedruis verlaten en de route vervolgd langs de Nieuwe Waterweg, waar steeds hogere woontorens verrijzen. Nog een grintpaadje als uitsmijter en toen was daar het clubhuis weer. Het was een leuke tocht, ik heb een heerlijk dagje buiten gespeeld!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!