Rondje Noord-Beveland
via fietsknooppunten

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Na mijn longontsteking kost het me vrij veel moeite om weer op m'n oude wandelniveau terug te komen en ik vond het wel tijd worden om mezelf eens te testen voor de KM van Leerdam. Tenslotte was alles er om begonnen om daar tijdens hun 17e mijn 17e te lopen! Ik zocht dus een tocht met veel asfalt, van zo'n 40 km. En opeens kwam ik op het idee om Noord-Beveland eens rond te lopen! Dat idee had ik al veel langer, maar dan als tweedaagse tocht, want een heel rondje is al gauw bijna 60 km.

 

Maar wat gezoek op internet leverde een route via fietsknooppunten op van ca. 44 km en met wat knipwerk kon ik daar vrij simpel een route van nagenoeg exact 40 km van maken. En fietsknooppunten hebben het voordeel dat ze veel over asfalt gaan, precies wat ik zocht dus! Wel zitten er in fietstochten altijd veel lange stukken en dat zou op Noord-Beveland niet anders zijn, maar daar hou ik juist wel van, eindeloze uitzichten over water en polders, ik had er echt zin in!

De start had ik gepland in Kamperland, dan zou ik na ca. 13 km koffie kunnen drinken in Colijnsplaat en voor de rest zou ik wel zien wat ik met rusten deed. Kiaatje kon ik mooi parkeren bij de plaatselijke Albert Hein, waar het op zondagochtend om 8 uur nog uitgestorven was. GPS aan en al gauw was ik op pad, over het eerste eindeloze fietspad van de dag, onder een nog bewolkte hemel, richting de Oosterschelde.

 

En wat heb ik weer genoten van dit rondje! Zoals ik al verwacht had, was het asfalt, asfalt en nog eens asfalt, eindeloze uitzichten over de Oosterschelde en later over het Veerse Meer. Als je de andere kant op keek was er uitzicht over de polders en ik kwam door leuke dorpjes en twee gehuchtjes. Het weer werd steeds beter en toen de zon door de wolken brak leverde dat prachtige wolkenluchten op. Ook het uitzicht op de Oosterscheldekering en de Zeelandbrug was geweldig, dat zijn tenslotte twee fenomenale bouwwerken!  

 

Ik liep deze route dus om mezelf te testen voor Leerdam, daarom heb ik op mijn tempo gelet en ieder 10-kilometerpunt een foto van m'n GPS gemaakt. De eerste 10 km gingen net onder de 6 km per uur, uiteindelijk kwam ik na bijna 41 km uit op 5,1 km per uur. Dat was inclusief één uitgebreide koffierust ben twee bankjesrusten. Ik was er best tevreden over, het is niet zo snel als voor ik die longontsteking opliep, maar het moet voldoende zijn voor Leerdam!

Wel heb ik me voorgenomen om dit rondje nog eens te lopen, maar dan echt helemaal het eiland rond en niet overal over de fietspaden (die vaak een stukje binnendoor gaan) te lopen, maar ook de (veelal onverharde) wandelpaden te volgen, die meer langs de kustlijn gaan. Dat wordt dan een tweedaags tripje (ik heb nu al op lopen letten op leuke B&B's ), waarbij ik niet op mijn tempo let, maar gewoon lekker ga struinen. Want Noord-Beveland heeft, net als veel andere eilanden, wel een beetje mijn hart gestolen……

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!