In herinnering aan mama Dany
in Rijswijk

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  7 september, de overlijdensdag van mijn moeder, nu alweer drie jaar geleden. Tijdens onze wake op haar laatste dagen maakten Henk en ik om beurten even een ommetje in de omgeving. 's Morgens heel vroeg maakte ik toen foto's van de zonsopgang, de laatste tijdens haar leven, ook al wist ze het zelf niet meer. Vandaag beloofde opnieuw een mooie dag te worden en dus heb ik ter herinnering aan “mama Dany” een wandeling in en rondom haar geliefde Rijswijk gemaakt.

 

Heel veel bekende plekjes natuurlijk, ik heb er zelf immers ook mijn hele jeugd gewoond! Maar toch ook plekjes waar ik (bijna) nooit kwam en ik ben zelfs op de grens van Voorburg geweest, bij de Geestbrug, die zo vaak open stond als ik naar school moest…… Koffie gedronken in het Herenstraatje in Oud-Rijswijk en NATUURLIJK door “De Dijck” om een groet te brengen aan huisnummer 16! Over de “ijsjesbrug”, waar ik een mooi jeugdfotootje tussen de foto's van vandaag heb geplakt.  

 

  En terug naar de begraafplaats naar het plekje waar ik haar as heb uitgestrooid, aan de voet van een grote boom. Die boom was zowaar al kaal, dat zou ze zelf prachtig hebben gevonden, ze hield ervan om die kale takken tegen de hemel te zien afsteken (dat heb ik dus niet van een vreemde). Aan de voet van de boom heb ik een herfstgroet gebracht, in de vorm van eikeltjes, een kastanje en een mooi herfstblaadje die ik op diverse plekjes tijdens m'n wandeling had meegenomen. Het was mooi!

 

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!