Tussen Waal en Dreumelsche Berg

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Hoewel het de laatste tijd eigenlijk te warm voor me is om te gaan wandelen, heb ik toch wel erg veel zin om er op uit te trekken! Ook voor deze woensdag heb ik op internet naar een leuke route gezocht van zo rond de 20 km en kwam uit in Wamel in het land van Maas en Waal, een route genaamd “Tussen Waal en Dreumelsche Berg”. Ik ben weer heel erg vroeg van huis gegaan, zowel om vroeg te kunnen starten in de ochtendkoelte als om de files voor te blijven. En dat is allebei gelukt, om 7 uur kon ik op pad voor een juweeltje van een tocht!

 

Hoewel het naar mijn smaak een tikje teveel aan de onverharde kant was, had deze route wel van alles wat in zich, ik heb op asfalt gelopen, er zaten stukjes klompenpad in en een stuk door een fruitboomgaard, ik kwam door twee dorpjes, Wamel en Dreumel, waar ik een verru´neerde kerk heb bewonderd, en het laatste stuk van de route ging over een graspad dwars door de uiterwaarden langs de Waal.

De routebeschrijving op internet zegt het volgende:

Het eerste deel van de wandeling gaat vooral over stille weggetjes door agrarisch gebied. De eerste onverharde paden beloop je in natuurgebied De Meren, waar vandaan je ook zicht hebt op de Dreumelsche berg. Paden langs weteringen volgen. Tussen meer weides en akkers en door een boomgaard bereik je Dreumel, waar je een bijzondere kerk met een verru´neerd middenschap ziet. Daarna loop je prachtig terug door de uiterwaarden van de Waal. Aan het einde loop je nog een stuk op de dijk langs twee wielen, terug naar je beginpunt in Wamel.

 

Ik ben langs twee restaurantjes gekomen, en een landwinkel. Omdat ik zo vroeg was, waren de eerste twee nog gesloten maar bij restaurant 't Veerhuis ben ik heerlijk aan de koffie met een grote taartpunt gegaan. Het was wel erg warm vandaag, vooral toen ik in de uiterwaarden liep, waar helemaal geen schaduw was. En dan blijkt wel weer dat ik daar echt niet tegen kan, alle snelheid die ik door training heb verkregen, verdwijnt als sneeuw voor de zon bij deze warmte. Ik heb ruim 6 uur gedaan over deze 22 km, waarvan ik wel drie maal uitgebreid ben gaan zitten om een beetje af te koelen. Maar voor de rest heb ik een heerlijk dagje buitenspelen achter de rug, kijk maar naar het fotoverslag!

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!