Groene Wissel Oude Tonge
Dijken en polders van Flakkee

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  En ook op zondag heb ik een route voor mezelf gelopen. Ik zocht weer eens een Groene Wissel uit, niet al te ver bij mij vandaan en kwam in Oude Tonge terecht. En dat was weer een schot in de roos! Wat een prachtige route, vooral dat stuk over de Zuiderlandsezeedijk. Maar ook op alle polderweggetjes en in de dorpskernen van Oude Tonge en Nieuwe Tonge heb ik lopen genieten! De routebeschrijving zegt er het volgende over:

 

Onbekend maakt onbemind. Dat is zeker onder wandelroutemakers het geval want er is in deze streek geen enkele wandelroute te vinden. De Groene Wissels brengt daar verandering in want er valt hier toch best wel wat te ontdekken. Neem alleen al de schattige dorpskernen (met kerkringen) van de dorpjes Oude- en Nieuwe-Tonge en de indrukwekkende Zuiderlandse Zeedijk. Vanaf deze hoge Deltadijk geniet u van prachtige vergezichten over de Krammer Slikken aan de ene en de polders aan de andere kant. Na een rondje om het Zuiderlandse Bos wandelt u over een paar graspaden en rustige asfaltwegjes naar en dan over de Noordlandse- en Oudelandsedijk. Deze zeer oude dijken liggen om 'Polder het Oudeland van Oude-Tonge'; u wandelt daarin over een autovrij boerenasfaltwegje dwars door het weidse akkerlandschap. Deze wandeling gaat grotendeels over verharde paden en wegen, dat zijn veelal rustige dijken en binnendoorwegjes waarvan een enkele aan de lange kant is.

 

Ondanks dat ik heel vroeg was vertrokken, kon ik bij Café De Tram toch aan de koffie op een heerlijk beschaduwd terras. Het laatste stuk begon het weer behoorlijk warm te worden en heb ik ieder plekje schaduw van bomen lopen benutten. Ik loop nu niet links of rechts van de weg, maar daar waar de meeste schaduw is!

 

Geen lang verhaal deze keer, geniet maar met me mee door de foto's, die vertellen genoeg!
Klik daarvoor op het plaatje hieronder.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!