De Zomer Scheldetocht
in Rilland

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  In december vorig jaar had ik een tocht uitgezocht in Rilland, de Wintertocht van stg. Scheldetochten. Ik was gelijk verkocht! Zeeland is al één van m'n favoriete provincies natuurlijk en deze tocht was één en al polder en eindeloze paden langs het water van zowel Westerschelde als Oosterschelde. Toen ik daar was, vertelde men dat ze helaas door een communicatiefout in 2018 niet in het LWP waren opgenomen, maar dat er op 16 juni een Zomertocht zou worden georganiseerd, met daarbij ook een Kennedymars! Die datum had ik dus in m'n oren geknoopt en in m'n agenda gezet!

 

En nu was het dus 16 juni en de weersvoorspellingen waren uitstekend, kortom: ik stond te popelen om naar Rilland af te reizen! En ik had dit keer niets minder dan 40 km in gedachten. Ik heb zelfs met het idee gespeeld om hier de Kennedymars te gaan lopen, maar nee, ik heb andere plannen voor mijn 17e KM, daar past Rilland niet in. Dus op voor de 40.

De start was net als in december in een grote tent op een grasveldje naast station Rilland-Bath, en gelukkig hadden de medewerkers aldaar het nu minder koud dan in december. Hoewel het 's morgens vroeg nog best fris was, ik was tenminste blij dat ik mijn dunne windstopperjasje aan had! Ik was snel ingeschreven, een routebeschrijving daar doen ze hier niet aan, maar er was wel een rustenoverzicht en bij de start (en na later bleek bij alle rusten) waren plattegrondjes van de routes aanwezig zodat je ongeveer wist waar je heen ging. Het bleek ruimschoots voldoende, want er was uitstekend gepijld.

 

Na een stukje door Stationsbuurt (waar eigenlijk de start is en dus niet in Rilland) en Rilland gingen we dan de weidse polders in en daar ben ik zo'n 40 km lang niet meer uitgekomen. Wat een schitterende route, helemaal “Des Danyells”, polders, afgewisseld met lange asfaltpaden langs het water en heel af en toe wat bebouwing in de vorm van een dorpje. Het weer was perfect om te wandelen, niet te warm, niet te veel wind en in de middag scheen er een vrolijk zonnetje.  

 

Met rusten werden we ook verwend, er waren er vier waar je uitgebreid kon zitten, van diverse consumpties kon genieten en bij deze vier was ook een toilet aanwezig. De vijfde post was een mobiele post, bevrouwd door twee dames met een koelbox, appeltjes en een stempel. Het was zo'n heerlijke dag en het ging allemaal zo lekker, dat ik serieus heb overwogen om over te stappen naar de 50 km. Maar omdat ik ook plannen voor de zondag had, heb ik dat uiteindelijk niet gedaan.

 

  Ik heb natuurlijk bergen foto's gemaakt, maar de foto's van twee kalfjes die bij hun moeder drinken springen er voor mij wel uit. Wat een leuk en lief gezicht was dat. Maar ook de eindeloze uitzichten over de Wester- en Oosterschelde tonen goed aan wat voor soort tocht dit is. Bosliefhebbers hebben hier helemaal niks te zoeken. Dit is echt een tocht voor polderfanaten, ik heb van begin tot eind lopen genieten!

 

Volgend jaar (als mijn gezondheid het toelaat natuurlijk) ga ik voor de Kennedymars. 15 juni, gaat NU al in mijn agenda. O ja, en vergeet de Wintertocht niet, die staat helaas ook niet in het LWP: 8 december 2018!!!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!