De 40 van Voorne

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Dit weekend wilde ik mijn allerlaatste trainingstocht voor de Kennedymars van Hilversum lopen, liefst zo'n 40 kilometer. Er waren opties genoeg in de wandelkalenders, maar eigenlijk had ik geen zin in een georganiseerde tocht, ik wilde er gewoon lekker in m'n eentje op uit! Een beetje speurwerk op internet leverde me een mooie track vlakbij huis op, een grote ronde rondom Voorne van 41 km. Start in Zwartewaal en het leek een mooie gevarieerde route.

 

Omdat ze in de middag warm weer voorspelden besloot ik de route met de klok mee te lopen, dan liep ik in de ochtendkoelte in de open polders en kwam 's middags door wat meer begroeid gebied met hopelijk veel schaduw. En dus vertrok ik 's morgens vroeg op Bevrijdingsdag richting Zwartewaal, parkeerde Kiaatje bij het haventje en ging van start op wat ik al snel had omgedoopt naar de “40 van Voorne. Dat allitereert wel leuk, vind ik!

 

En het was inderdaad een geweldige route! Heel veel bekende stukjes van het voormalige Voornepad, maar ook (voor mij) geheel nieuwe weggetjes door de polders, plus het laatste stuk buitenom het Brielse Meer. Dat liep ik nog nooit en dat bleek een verrassend leuk stuk te zijn! Enige nadeel was dat er vrij weinig mogelijkheden tot rusten waren. Het Bezoekerscentrum bij de Tenellaplas en Hotel van Marion lagen net drie kilometer uit elkaar en verder was er niet zoveel. Maar met dit mooie weer was het geen straf om het met bankjesrusten te doen!  

 

Het lopen ging prima, ik kan deze afstand echt weer met gemak een en ik voel me 100% voorbereid op de KM van Hilversum. Het enige waar ik geen invloed op heb is het weer……., ik hoop op droog, niet al te warm en windstil weer. Nog een paar nachtjes slapen!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!