De Kasteeltocht vanuit Herwen

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Eigenlijk was het de bedoeling om dit Paasweekend 50 km te gaan lopen bij de Vrijbuiters, maar een beetje navraag en wat foto's op Facebook leerden dat die tocht nogal aardig wat onverhard en modder in petto had. En hoewel het prima met me gaat is 50 km over grote delen onverhard wellicht nog iets teveel gevraagd. En eerlijk gezegd vind ik onverhard wandelen ook niet zo leuk, in tegenstelling tot veel anderen! Ik vond een mooi alternatief in de Kasteeltocht van sv Olympia van 42 km.

 

Deze tocht heeft twee startplaatsen, je kan starten in Doornenburg, bij het kasteel waar de tocht naar is vernoemd of aan de andere kant van de Rijn in Herwen. Ik koos voor Herwen, omdat het me leuker leek om het kasteel als rust te bezoeken dan als startplaats. Herwen is natuurlijk best weer een eindje bij mij vandaan, en om 8 uur mocht er al gestart worden, dus vertrok ik voor dag en dauw uit Rozenburg.

Na een rit over rustige wegen (het was Paaszondag, de tocht was ook op zaterdag, maar toen was ik verhinderd) arriveerde ik in Herwen, waar het startbureau snel gevonden was. Druk was het er niet, ik denk dat de meeste mensen toch in Doornenburg starten en ik kon nog vlak voor de deur parkeren. Onverwachts voordeel van deze keuze voor de start dus. Ik was snel ingeschreven, heb alvast mijn wandelboekje laten stempelen en gewapend met een boekje waar alle afstanden in beschreven stonden, ging ik iets na achten van start.

 

En al snel bleek dat deze tocht weer eens helemaal op mijn lijf geschreven is! Dijken, dijken en nog eens dijken, twee maal een cruise over de Rijn, een prachtig kasteel om te bewonderen, leuke dorpjes waar je doorheen komt, voldoende rusten (waaronder een wagenrust), prima gepijld en enthousiaste medewerkers. Jammer dat het weer niet echt mee zat, hoewel het beter was dan voorspeld, we hebben maar één buitje gehad. Maar foto's met uitbundige zonneschijn zaten er ook vandaag niet in!  

 

Ik heb niet veel bekenden gezien, wel kwam ik Peter van Linda tegen bij de wagenrust. Linda liep samen met Bertus ook de 42 km. Maar omdat zij vanuit Doornenburg zijn gestart heb ik ze niet gezien vandaag. Voor mijn plaatsnaambordenverzameling was dit ook een prachtige dag, eerlijk gezegd had ik nog nooit in deze omgeving gelopen en ik vond het vooral leuk om eens in Lobith te zijn en de Rijn ons land binnen te zien stromen.

Nog voor half vijf was ik weer terug in Herwen, ik heb iets meer dan 8 uur over deze 42 km gedaan en GPS gaf dan ook een gemiddelde van 5 km per uur (inclusief rusten dus en vooral de rust in het kasteel was aan de lange kant). Dat geeft goede hoop voor de Kennedymars van Hilversum die voor 11 mei op de planning staat. Na nog van een kopje koffie in het startbureau genoten te hebben, vang ik de lange rit naar huis weer aan. Prachtige dag geweest en een tocht die hoog op m'n favorietenlijstje komt!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor het fotoverslag.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!