Winterserietocht in Leerdam

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Verleden jaar las ik ergens dat in 2017 de 16e editie van de Kennedymars in Leerdam plaatsvond. Ik vatte het plan op om in 2018 mijn 17e KM te wandelen tijdens hun 17e KM! En daarvoor moest wel getraind worden natuurlijk. En er moet ergens nog een KM tussen gelopen worden, want ik sta pas op 15. De training heb ik rigoureus aangepakt, tempowandelen, zwemmen, sportschool, ademhalingsoefeningen en een paar kilo afvallen. Het viel in het begin niet mee, maar het begint nu toch zijn vruchten af te werpen!

 

Ik loop steeds gemakkelijker een tempo van rond de 5,8 km per uur, op m'n (korte) trainingsrondjes van 5 tot 10 km gaat het inmiddels in een tempo van ruim 6 per uur. Want een KM lopen is één ding, maar daar de volle 20 uur over doen, daar heb ik eigenlijk geen zin in. Inmiddels zit het met het tempo dus wel goed, nu wordt het zaak om de afstanden wat op te voeren. Voor m'n eerste 40 sinds jaren koos ik voor een wintertocht van wsv Prins Bernhard in (hoe toepasselijk) Leerdam.

Om lekker vroeg te kunnen starten ging ik weer bijtijds van huis af en was rond 8 uur bij het bekende startbureau aan de Jeekelstraat. Er waren veel bekenden, ik ga ze maar niet allemaal opnoemen, want dan vergeet ik waarschijnlijk weer de helft…… Ik schreef in voor de 40 km, maar nam voor de zekerheid de route van de 30 ook even mee. Bij de eerste rust na ca. 12,5 km zou ik moeten beslissen of ik wel of niet voor de lus van de 40 zou gaan.

 

Maar die route van de 30 had ik dus helemaal niet mee hoeven nemen, want het ging vanaf het begin erg lekker. Nou zaten de omstandigheden ook wel een beetje mee, lekker koud winterweer, niet zoveel wind en een nagenoeg geheel verhard parcours. Omdat ik nu dus een wat langere route liep, zaten er ook weer wat nieuwe plekjes onderweg, zo kwam ik voor het eerst sinds tijden weer eens door Gellicum. Maar och, waar je hier ook loopt, het is altijd mooi in de Betuwe!  

 

Er kon onderweg drie maal gerust worden, de eerste en de tweede keer (na de lus van 10 km) in Beesd, en de derde keer na ca. 35 km in Asperen. Tussen de tweede en de derde rust zat best een lang stuk, ruim 12 km en daar heb ik heel even een bankjesrust ingelast. Niet te lang, want om buiten stil te zitten was het eigenlijk te koud, hoewel het later op de dag met het zonnetje erbij heerlijk wandelweer was!

 

  Uiteraard hield ik onderweg m'n GPS in de gaten en zag dat het met het tempo wel snor zat. Het viel me alles mee op m'n eerste 40 sinds jaren en toen ik uiteindelijk bij de finish was, zag ik dat ik ruim binnen de 8 uur was gebleven, met een gemiddeld tempo van 5,2 km per uur (incl. rust èn fotograferen dus). Dat geeft toch wel goede moed voor m'n KM-plannen, en het is een extra stimulans om door te gaan met de training zoals ik die tot nu toe volg! Ik heb een geweldige dag gehad!

 

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!