Vier tochten, één verslag

 

     

Rhoon

 

Schiphol

 

Den Haag

 

Rotterdam-Kralingen

 

Klik op de plaatjes om de routes in Google Earth te bekijken
Klik
hier, hier, hier en hier voor gewone uitvergrotingen van de plaatjes

 

 

 

  Allereerst was daar op 28 januari de beurt aan de Rhoonse Griendentocht van m'n eigenste kluppie, de RWV. Zoals gewoonlijk was het weer supergezellig, veel bekenden gezien en een mooie route, die een extra dimensie kreeg door het hoge water in de grienden! Ik liep de 25 km en die afstand doet zowel de Rhoonse als de Carnisse Grienden aan, ik heb dus heerlijk van het griendengebied kunnen genieten, en daarbij was het ook nog eens heerlijk wandelweer!

 

Op 30 januari heb ik m'n allerlaatste vrij-reizen-dag benut voor het lopen van een Groene Wissel. De keuze viel op de Groene Wissel Schiphol, vanaf Rotterdam Centraal gemakkelijk te bereiken en ook geen urenlange reis. Wonder boven wonder had ik geen vertraging en kon ik op tijd gaan genieten van het vliegverkeer bij Schiphol. Toch altijd een imposant gezicht, die vliegtuigen die pal voor je ogen het luchtruim kiezen. Leuk van deze tocht was, dat hij door het “andere Rozenburg” voerde!  

 

  Begin februari, op zaterdag de 3e was de beurt weer aan Den Haag, waar hwsv De Vierdaagsche haar Westduinparkentocht organiseerde. Zoals de naam al zegt ging deze tocht veel door de duinen en door parken. De klimmetjes in de duinen maakten er een pittig tochtje van! Ik heb er een rustig dagje van gemaakt en drie maal gerust, in Kijkduin, bij de Scheveningse haven en als laatste bij de puur Haagse voetbalvereniging Quick. Het was lekker wandelweer, wel stond er veel wind!

 

Tja, en dit seizoen doe ik tijdens onze eigen winterserie “dienst” op het startbureau en heb ik nog geen enkele winterserietocht van de RWV gelopen! Toen het de dinsdag na de tocht opeens erg mooi en koud winterweer werd, besloot ik spontaan om de tocht na te gaan lopen. Ik had een routebeschrijving, maar die was eigenlijk niet nodig, de pijlen stonden er allemaal nog! Ik heb genoten van het zonnige weer, het Kralingsebos, en het Vierkante Eiland, het diepste punt van Nederland.  

 

 

 

Klik op de plaatjes hieronder voor de foto's.

     

Rhoon

 

Schiphol

 

Den Haag

 

Rotterdam-Kralingen

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!