Groene Wissel Rozenburg
Bomen van Staal

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Op 20 januari ben ik dicht bij huis gebleven en heb Groene Wissel nr. 372 gelopen, in juist: Rozenburg! Leuk van deze Groene Wissel is dat hij (net als vroeger het Rozenburgpad) ook een stukje door het Botlekgebied gaat. Misschien niet de meest mooie wandelomgeving die je je in kunt denken, maar ik vind die grote installaties altijd erg imposant om te zien. De routebeschrijving van de Groene Wissel zegt er het volgende over:

 

Met deze route wandelt u maar liefst twee kilometer dwars door de petrochemische industrie (over een fietspad tussen een weg en een industriespoorlijn). Onderweg passeert u rakelings diverse (soms kleurrijke) chemicaliŽnfabrieken en dat is toch best wel indrukwekkend: al die imposante, glimmende stalen pijpen die de hemel in priemen en daarin de meest gore luchtjes uitbraken. Nee, u hoeft geen gasmasker op. Grappig is dat u in het weekend hier stiller wandelt dan in menig Veluws bos! Vanaf de Veerhaven kuiert u langs de Nieuwe Waterweg en door een parkenstrook naar en door het moderne winkelcentrum, met daarna weer een parkenstrook. Na het Ali-Chemicalierondje wandelt u langs het Hartelkanaal, het Calandkanaal (welke u middels de Calandbrug oversteekt), wederom door wat groenstroken en langs de Nieuwe Waterweg naar de Veerhaven.

 

Natuurlijk ben ik niet bij de Veerhaven gestart, ik woon immers vlakbij de Calandbrug. Vanuit huis is dat een kleine kilometer wandelen, wat heen en terug de route op een mooie 15 km brengt. En hoewel er (uiteraard) geen nieuwe dingen vielen te ontdekken vandaag, heb ik het toch een leuke wandeling gevonden. Ik heb zelfs koffie gedronken in m'n eigenste dorp, bij de Pico Bar, daar was ik na ruim 6 km, dus wel een mooie afstand voor een bakkie.  

 

Wel jammer dat het alweer een saaie en grijze dag was qua weer. Ik heb toch wel mooiere winters meegemaakt dan deze, vooral toen ik het Watersnoodpad liep. Het was gelukkig wel droog, maar voor de foto's is een zonnetje natuurlijk altijd leuker! Na een uurtje of drie lekker in m'n eigen omgeveing te hebben gestruind kwam ik weer terug op het “Onbehauenglop”. Een fijn wandeltoggie zat er weer op!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!