Winterserietocht in Leerdam

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  De winterserie van wsv Prins Bernhard in Leerdam is ook weer begonnen! Meestal zijn dit leuke poldertochten over rustige (asfalt)wegen, maar een enkele keer gooit routebouwer Theo er ook een aantal fikse blubberpaden tussendoor. Voor vandaag hoopte ik op een verhard parcours, ik had wel eens zin om uit te gaan testen of al m'n trainen, sportschool en zwemmen effect had op een afstand van 30 km!

 

In Leerdam mag je lekker vroeg van start, om 8 uur al, dus ik zorgde ervoor dat ik zo rond kwart voor acht ter plaatste was. Na het begroeten van wat bekenden en de dames achter de starttafel, schreef ik me in en ging iets na achten gewapend met de routebeschrijving op pad voor de 30 km. Op de beschrijving had ik al gezien dat er twee rusten waren, bij De Zwaan in Schoonrewoerd en bij Lingezicht in Acquoy. Beide bekende locaties en ik verwachtte dan ook een bekend parcours.

En dat was het ook, hoewel de inmiddels bekende wegen toch weer op een andere manier aan elkaar geknoopt waren, zodat er toch eigenlijk een min of meer nieuwe route ontstond. En sommige stukjes waren ook echt nieuw voor mij, die tuin met die reuzenpaddenstoelen had ik bijvoorbeeld nog niet eerder gezien. Het was heerlijk wandelweer, grijs maar droog en er stond gelukkig niet zoveel wind.

 

En om op de eerste alinea terug te komen: sportschool, zwemmen en tempolopen werpen inderdaad hun vruchten af! De eerste 14 kilometer naar de eerste rust legde ik zelfs af in een tempo van 5,8 km per uur. Peanuts voor echt snelle jongens en meisjes natuurlijk, maar voor mij een tempo dat ik in jaren niet heb gehaald. Uiteindelijk heb ik de 31 km ruim binnen de 6 uur volbracht, GPS gaf een totaal gemiddelde aan van 5,4 km, inclusief twee rusten dus. Echt wel een beetje trots op!  

 

Na afloop nog een bakkie gedaan met Bertus, Peter, Linda, Annette, Anita en Frans en natuurlijk routebouwer Theo en de dames achter de starttafel bedankt voor de leuke tocht en de uitstekende bepijling. Ik heb het geweldig naar m'n zin gehad, het enige minpuntje vond ik de tweede rust bij Lingezicht. Die is echt een beetje te krap om als rustpunt voor alle afstanden te dienen. Maar voor de rest een TipTopTocht!!!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!