De Blauwe Sluis Route
vanuit Oud Gastel

 

Klik op het plaatje om de route in Google Earth te bekijken
Klik
hier voor een gewone uitvergroting van het plaatje

 

 

 

  Vandaag zou ik de 2017 km in 2017 vol gaan maken! Hiervoor had ik een route voor mezelf uitgezocht: uit een foldertje dat ik bij een tocht vanuit Steenbergen had meegenomen zou ik de Blauwe Sluis Route gaan lopen, door de uitgestrekte polders rondom Oud Gastel en Kruisland. Ik had de startplek zo uitgekiend dat ik op mooie momenten langs een horecagelegenheid zou komen en dat heeft inderdaad prima uitgepakt!

 

Zo rustte ik na ca 11 km in het gezellige GastelSfeer en na ca. 18,5 km in het niet minder gezellige De Commerce in Kruisland. In beide etablissementen was ik de enige gast, zo vlak voor de feestdagen en zo had ik alle aandacht voor mij alleen en heb ik in beide gevallen een gezellig babbeltje kunnen maken. Vooral de uitbater van De Commerce toonde me vol trots wanden vol oude foto's en zijn verzameling klompen. Echt leuk! En bij GastelSfeer genoot ik van een heerlijk stuk appelgebak met slagroom.

 

Mijn kilometerstand voor dit jaar stond bij het begin van de tocht op 2005 km, ik zou dus na 12 km het mooie getal van 2017 km in 2017 bereiken. En dat was op een plekje, echt naar m'n hart: midden in de polders, met een weids uitzicht en de stevige wind waaiend door m'n haren. Ik heb daar even stil gestaan voor een fotootje van m'n GPS. En ook gewoon uit blijdschap dat ik die kilometers toch maar weer heb gewandeld, dat zag er aan het begin van het jaar eigenlijk niet naar uit……..  

 

De totale route kwam uit op precies 25 km, en zo met die twee rusten erin is het een geweldige route voor de echte polderliefhebbers. Er zaten een paar korte stukjes onverhard in, maar het overgrote deel was verhard en verkeersluw, eigenlijk liep ik alleen het allerlaatste stuk op een fietspad langs een beetje drukke weg. Helaas was het vandaag wel erg grauw en grijs weer, ik ga deze route beslist nog eens lopen met een gezellig zonnetje en een blauwe lucht!

 

 

Klik op het plaatje hieronder voor de foto's.

 

 

Vergeet mijn gastenboek niet!